Novi Beograd: Zbog protesta obustavljeni radovi u Bloku 37

Foto: Pixabay

Radovi na izgradnji nove poslovne zgrade u Bloku 37 na Novom Beogradu obustavljeni su nakon izjave zamenika gardonačelnika Beograda Gorana Vesića da je sa njegovim investitorom austrijskom kompanijom "Durst" postigao dogovor o njihovoj obustavi. U svom saopštenju, to je potvrdio i sam investitor.

Video snimke sa sporne parcele iz Bloka 37 je objavila i neformalna grupa građana Sasvski nasip, na društvenim mrežama, čiji su nam administratori takođe potvrdili da su radovi obustavljeni. 

Stanari novobeogradskog Bloka 37 pobunili su se jer je investitor najavio izgradnju velike zagrade koja će im zakloniti prozore na stanovima, a tvrdili su i da mu je za taj projekat istekla građevinska dozvola.

Ipak, kompanija u svom saopštenju to dematjue i naglašava i da za radove ima važeću dokumentaciju za izvođenje radova, važeću građevinsku dozvolu, kao i plaćen doprinos za ureženje zemljišta. 

Kompanija "Durst" je takođe obaveštila javnost da su radovi obustavljeni do "razrešavanja opšte situacije".

"Austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37, prihvatila je moju molbu da obustavi radove na ovom placu, povuče mašine i radnike dok u razgovorima koje ću sa njima u ime Grada Beograda da vodim, ne pronađemo najbolje rešenje za građane, Beograd i samu kompaniju", rekao je Goran Vesić, a preneo Beoinfo.

Da li je sprečena izgradnja "Novog Sada na vodi"?

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.