Vesti iz zemlje

15.05.2018. 08:42

B92

Autor: Nova Ekonomija

Novi pravilnik o PDV- u

U Beogradu će se i u narednom priodu održati veliki broj konferencija, obuka i seminara na kojima imate priliku da steknete dodatna znanja i veštine.

Od 21. do 25. maja možete pohađati program „Menadžment ljudskih resursa“, jedan od modula programa Upravljanje poslovanjem – profesionalni nivo (po međunarodnoj klasifikaciji Professional Master of Business Administration). 

Ukoliko se odlučite za pohađanje dodatnih modula možete steći i ovu diplomu. Pohađanje programa je opciono. 

Modul je namenjen HR menadžerima, HR profesionalcima nadležnim za razvoj ljudskih resursa u privatnom i javnom sektoru, direktorima i/ili vlasnicima privrednih društava koji upravljaju ljudskim resursima. 

Od 01.07.2018. godine obveznici PDV biće dužni da vode evidenciju o PDV u skladu sa novim pravilima, pa se 22. maja možete upoznati sa „Novim pravilnikom o PDV evidenciji i pregledu obračuna PDV-a“ 

Pravilnikom je propisana obaveza podnošenja novog obrasca POPDV (Pregled obračuna PDV za poreski period) uz poresku prijavu. Obrazac se podnosi u elektronskoj formi, a podnosiće se uz poresku prijavu počev od prvog poreskog perioda 2018. godine. 

Ukoliko želite da steknete dodatna znanja i veštine o „Savremenom upavljanju projektima“, osnovni kurs možete pohađati od 23. do 25. maja. 

Kurs sadrži osnove i procese upravljanja projektima, planiranjei realizaciju projekata, njenu kontrolu, kao iupoznavanje sa ključnim faktorima uspeha pri upravljanju projektima. 

A 26. maja svi zainteresovani mogu da se prijave na „Trening efikasne tehnike komunikacije u digitalno doba – Crna Gora“. 

Cilj treninga je definisanje jasne i struktuirane strategije pisane i vizuelne komunikacije u poslovnom okruženju. Najveći benefit treninga je znatno efikasnija komunikacija između članova tima, različitih timova unutar kompanije, kao i unapređenje eksterne komunikacije sa krajnjim korisnicima i spoljnim saradnicima. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.