Vesti iz zemlje

29.06.2021. 09:55

021.rs

Autor: Nova Ekonomija

Novi Sad kupuje 49 jarbola i velika slova za natpis „Novi Sad“

Grad Novi Sad će izdvojiti 190 miliona dinara za opremanje Trga jarbola u Limanskom parku, za kupovinu velikih slova za natpis "Novi Sad", kao i za drugu opremu, saznaje 021.rs.Oprema se nabavlja u sklopu pripremanja Novog Sada za 2022. godinu, ...

Pixabay

Grad Novi Sad će izdvojiti 190 miliona dinara za opremanje Trga jarbola u Limanskom parku, za kupovinu velikih slova za natpis „Novi Sad“, kao i za drugu opremu, saznaje 021.rs.

Oprema se nabavlja u sklopu pripremanja Novog Sada za 2022. godinu, kada će poneti titulu Evropske prestonice kulture.

Trg jarbola predviđa kupovinu 49 jarbola visokih osam metara, koji će se nalaziti na ulazu u Limanski park, sa Bulevara oslobođenja i imaće umetničke zastave. 

Tenderom je predviđeno i postavljanje jarbola visokih 10 metara, sa većim zastavama, na dva ulazna pravca u grad – na Mišeluku, iznad tunela, i kod novog Žeželjevog mosta.

Grad kupuje i slova za natpis „Novi Sad“, koji će biti gotovo dva metra visok i dug 13 metara, a nalaziće se na kružnom toku kod Žeželjevog mosta sa bačke strane i kod fabrike Aptiv. 

Još veća slova, visoka tri metra i druga 20 metara, biće postavljeni na Mišeluku iznad Mosta slobode, a biće nabavljena i nešto manja slova, koja će se nalaziti na ulazu u Novi Sad kod TC „Rodić“. 

Nabavka je procenjena na 188,9 miliona dinara bez PDV-a, a Uprava za građevinsko zemljište i investicije će kupiti i informativne table koje će biti postavljene u kulturnim ustanovama u Novom Sadu i prigradskim naseljima. 

Planirano je i da se nabavi urbani mobilijar sa klupama na 12 lokacija u gradu, uglavnom u parkovima, kao i digitalni časovnici koji će biti postavljeni na više lokacija u gradu.

Na „šoping listi“ nalaze se i pumpe za bicikle sa javnim časovnicima, koje će takođe biti instalirane na nekoliko gradskih mesta – kod Rektorata, Varadinskog mosta, Štranda, hotela „Šeraton“, na autobuskoj stanici u Radomira Raše Radujkova, preko puta Satelitske pijace, u Futoškom parku, kod TC „Promenada“ i kod Univerexporta u Futoškoj 40-44.

 Predviđeno je i da se Kreativni distrikt, odnosno Kineska četvrt, posebno opremi informacionim tablama i klupama. 

Nabavka UGZI-ja obuhvata i crtanje pešačkih prelaza u užem centru grada na površini od 1.000 kvadratnih metara, kao i kupovinu gotovo 600 led sijalica za osvetljenje i ukrašavanje armirano-betonske konstrukcije nezavršenog Tržnog centra „Rodić“ na ulazu u Novi Sadu.

Nabavljaju se i informativni totemi, koji će se napajati preko solarnih panela, a nalaziće se na betonskom stubu od dva metra, ispred 18 kulturnih ustanova u gradu. Osim toga, kupuje se i još 12 totema za gradske parkove i Štrand.

Kupuju se i 1,9 metara visoke svetleće mape koje će se nalaziti na nekoliko lokacija u gradu, kao i devet tabli dobrodošlice koje će se postaviti na prilazima Novom Sadu.

UGZI pazari i informacionu signalizaciju, koja će posetiocima govori gde se nalaze hoteli i davati im putokaze za više od 50 lokacija, kao i još 70 tabli sa nazivima ulicama, koje će biti postavljene na stubovima, semaforima i javnoj rasveti.

Rok za dostavljanje ponuda je 21. jul. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.