FOTO: mojnovisad.rs

Novi Sad: U petak zahtev protesta "Jedan od pet miliona" - sloboda medija

FOTO: mojnovisad.rs
Novi protest "Jedan od pet miliona Stop krvavim košuljama" u Novom Sadu održaće se u petak 8. februara na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, osim uobičajenih poruka protesta zbog narastajućeg nasilja, korupcije i diktature u državi i društvu, učesnici skupa će svojim četvrtim okupljanjem u centru grada ustati u odbranu slobode medija.

"Predstavnička demokratija se zasniva na slobodnim izborima, a slobodnih izbora nema bez slobodnih medija. Stoga istovremeno branimo pravo medija i medijskih poslenika da govore i naše je pravo da znamo", navodi se u saopštenju.

Na Pozorišnom trgu u petak će govoriti novinarke Gordana Suša i Branislava Opranović, kao i novinar Željko Bodrožić.

Učesnici protesta će posle protestnog skupa krenuti u šetnju centralnim gradskim ulicama.

Kolona će sa Pozorišnog trga krenuti Uspenskom i ulicama Jovana Subotića i Vojvode Bojovića, posle čega će skrenuti u Bulevar kralja Petra Prvog pa u Bulevar oslobodjenja.

Kod Futoške pijace protestna kolona će skrenuti u Jevrejsku ulicu, a zatim završiti šetnju na istom mestu sa kojeg je krenula.

Protesti u Novom Sadu počeli su 18. januara, kada se taj grad pridužio ostalim gradovima u kojima se protesti održavaju od decembra prošle godine, a koji su počeli pod geslom "Stop krvavim košuljama".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara