Vesti iz zemlje

13.08.2020. 16:36

startit.rs

Autor: Nova Ekonomija

Novi Star Venture program namenjen startapima, malim i srednjim preduzećima

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) raspisala je novi konkurs za Star Venture program namenjen malim i srednjim biznisima sa ciljem da pronađe startape sa visokim potencijalom i mobiliše globalnu ekspertizu u nameri da pomogne firmama u ...

Foto: Pixabay

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) raspisala je novi konkurs za Star Venture program namenjen malim i srednjim biznisima, sa ciljem da pronađe startape sa „visokim potencijalom i mobiliše globalnu ekspertizu u nameri da pomogne firmama u početnoj fazi njihovog razvoja“, piše portal Startit.

Izabrani startapi imaće priliku da kroz program steknu adekvatna znanja i povežu se sa međunarodnom mrežom kupaca i partnera. 

Program uključuje pristup mentorstvu, tehničko savetovanje, savete o mehanizmima finansiranja, pristup proširenim mrežama klijenata i partnera, preduzetnika, rukovodioca na visokom nivou i međunarodnoj mreži soft-landing programa.

Startapima će biti omogućeno da nauče više o strategiji i planiranju, prikupljanju finansija, menadžmentu, zaštiti intelektualne svojine i licenciranju, marketingu, komunikacijama, digitalizaciji, ljudskim resursima i mnogim drugim korisnim lekcijama za razvoj biznisa.

Pravo da se prijave imaju svi startapi koji postoje do dve godine, imaju registrovan biznis, čiji promet ne prelazi milion evra i koji ima perspektivu da uz mentorsku pomoć postane konkurentan ne samo na domaćem, već i globalnom tržištu.

Star Venture je podržao preko 140 kompanija u ranoj fazi širom Egipta, Jordana, Tunisa (takozvane regije Južnog i Istočnog Sredozemlja) i Zapadnog Balkana u kojima je program trenutno aktivan.

Rok za prijavu je 30. septembar, a formular i dodatne smernice se nalaze na EBRD sajtu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.