NSZ obnavlja neposredan kontakt sa nezaposlenima

Foto: Pixabay

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) saopštila je da će se, u skladu sa Uredbom Vlade o ublažavanju epidemioloških mera, nastaviti redovno javljanje nezaposlenih lica, kao i individualni razgovori sa nezaposlenima, koji će se obavljati isključivo neposredno, uz lično prisustvo tražioca zaposlenja.

Pri tom će na snazi ostati obaveza poštovanja svih važećih epidemioloških mera, kao što su nošenje zaštitnih maski i održavanje fizičke distance.

"Takođe, i sve druge aktivnosti koje su se u proteklom periodu sprovodile u smanjenom obimu, kao i aktivnosti koje se nisu sprovodile, Nacionalna služba za zapošljavanje će u narednom periodu nastaviti da realizuje u skladu sa novim epidemiološkim merama preporučenim od strane Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19", dodaje se u saopštenju.

Nacionalna služba za zapošljavanje će i ubuduće svojim korisnicima omogućiti da se lično, putem pošte ili elektronskim putem prijave na evidenciju tražilaca zaposlenja i podnesu zahtev za novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti.

Pored toga, biće omogućeno i onlajn podnošenje zahteva za procenu radne sposobnosti, za izdavanje uverenja iz evidencije nezaposlenih, za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, za izdavanje dozvola za rad strancu i za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viškova zaposlenih u firmama.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.