Foto: Wikimedia/Kjetil Ree

Nurijel Rubini u Beogradu 8. novembra

Foto: Wikimedia/Kjetil Ree
Jedan od najpoznatijih ekonomista današnjice Nurijel Rubini govoriće u Beogradu 8. novembra, na događaju pod nazivom „Geopolitički rizici: U susret globalnoj recesiji u 2020" koji organizuje Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD). 

Rubini predaje na Stern poslovnoj školi Univerziteta u Njujorku i  pruža konsultantske usluge, a svetsku slavu zadobio je nakon što je prvi predvideo svetsku ekonomsku krizu i poneo nadimak „Doktor Propast" (Dr. Doom). 

Tokom svoje prezentacije Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) 2006. godine, Rubini je upozorio na predstojeću recesiju zbog mehura na kreditnom i stambenom tržištu. Njegova predviđanja su se obistinila u 2008. godini, kada je svetska ekonomska kriza i zvanično počela.

Radio je kao istraživač i savetnik u MMF-u, za američke Federalne rezerve, Svetsku banku i za centralnu banku Izraela. Bio je i viši ekonomski savetnik predsednika SAD Bila Klintona, a kasnije i u Ministarstvu finansija SAD.

Događaj će početi u 18 časova u prostorijama Opštine Stari Grad, a prisustvo je neophodno potvrditi na Fejsbuk stranici CIRSD-a.

CIRSD Rubini

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara