Od ponedeljka do biroa samo elektronskim putem

Foto: Pixabay

Nacionalna služba za zapošljavanje obustavila je neposredan rad sa strankama uvođenjem vanrednog stanja zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

“Nema prijavljivanja na evidenciju nezaposlenih niti obaveznog ličnog javljanja onih koji traže posao, potvrdio je za portal Nova ekonomija direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

Zbog novonastale situacije najviše su zabrinuti oni koji su u poslednjih nekoliko dana ostali bez posla, a sada ne mogu da se prijave na biro.

“Već od ponedeljka biće moguća elektronska prijava onih koji su izgubili posao i moraju da se prijave da bi ostvarili pravo na naknadu koja sleduje nezaposlenim licima”, objašnjava Martinović, napominjući da se povremeno javljaju ljudi koji su se našli u ovakvoj situaciji da se raspitaju kako da ostvare svoja prava.

On navodi i da je posle nekoliko dana rano govoriti o broju onih koji su dobili otkaze zbog situacije sa koronavirusom.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje napominju i da niko neće biti izbrisan sa evidencije niti će izgubiti prava koja ostvaruje kao i da se ne menja ništa kada je u pitanju uplata naknade koju svakog meseca primaju nezaposleni.

Poslodavci koji podnose zahteve NSZ-u moći će to da urade elektronskim putem a ista komunukacija preporučuje se i ostalim klijentima.

Spisak usluga koje Nacionalna služba za zapošljavanje obezbeđuje elektronskim putem dostupan je OVDE.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (11)

 • Aleksandar Janković

  Ja sam išao da se javim da bi mi overili karton Nacionalne Službe za zapošljavanje 31.03.2020 jel mi je isticao tad. Al na vratima je pisalo ne radimo zbog epidemije . Kako ja da se prijavim ,dali ću moći da ga produzim. bez ikaki sankcija ???

 • Dulovic Radojka

  Imam da se javim na biro da se prijavim 10 04 2020 biro ne radi kome da se obratim

 • Nova ekonomija

  Poštovani, u poslednjoj rečenici teksta nalazi se link putem kog možete proveriti kako da ostvarite prava i ispunite obaveze prema Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Srdačan pozdrav.

 • Sanja

  Imam redovno javljanje 23.04 kako da se javim?

 • Pokazite aman ljudima kakonda se prijave

 • Verica pivarski

  Da li mogu dobiti link kako bi se prijavila na siz hvala

 • Dragana jovanovic

  Dali mogu dobiti link kako bih se mogla prijaviti na siz iz novog sada sam hvala

 • Oliver

  Ja sam dobijo otkaz iz privatne firme sto sam trazijo rukavice i maske zbog ovoga virusa da bi bili zasticeni od virusa jer ova firma radi na otvoreno na asfaltiranje srmeks petrovac na mlavi u toj firmi sam radiji godinu i sedam meseci

 • Vera Cvijovic

  Dobar dan zanimame kako i kome da se javim na biro opstine cukarica radila sam kao spremacica u skoli.

 • MILOVAN MIJATOVIC

  Dobar dan zanima me gde kome I kako da se javim radio Sam u firmi SHINE sa opstine CUKARICA a zivim na opstini PALILULA poslodavc mi je raskinuo RADNI odnos pa bi da se prijavim zbog ostvatenja novcane nadoknade posto imam skoro 20 godina staza

 • Vojin

  Mozete li molim vas da nalepite link, jer ne mogu nikako da pronadjem kako da se prijavim na biro. Hvala unapred