FOTO: gsp.rs

Od subote u Beogradu 350 vozila GSP-a manje

FOTO: gsp.rs

Beograd od subote, 22. juna, prelazi na letnji red vožnje u javnom prevozu, što znači da će ulicama saobraćati oko 350 autobusa, trolejbusa i tramvaja manje, piše list Politika od srede.

Kako navodi ovaj list, tokom špiceva će u Beogradu saobraćati 1.035 vozila, a van špiceva 876, i ovaj režim ostaje na snazi do 1. septembra.

„Period primene letnjeg reda vožnje, u skladu sa višegodišnjom praksom, poklapa se sa periodom letnjeg školskog raspusta", rekli su za ovaj list u Sekretarijatu za javni prevoz.

Subotom će za vreme trajanja letnjeg reda vožnje saobraćati 716 vozila a nedeljom 662, što je 145, odnosno 100 vozila manje nego do sada.

Kako su mediji javili ranijih dana, u istom periodu neće saobraćati linije trolejbusa 21L, 22L i 29L i autobuska linija 22A, a umesto njih će biti uvedeni autobusi 21A (Trg Slavija - Učiteljsko naselje), 22A (Slavija – Kruševačka) i 29A (Palata "Albanija" - Medaković 3).

Biće uspostavljeno i pet linija koje će voziti do Ade Ciganlije sa Vidikovca, Keja oslobođenja, Konjarnika, Mirijeva i Bežanijske kose.

PROČITAJTE JOŠ:

GSP Beograd iznajmljuje automobile od biznismena bliskog SNS-u

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • 3N

    Uvek ista priča. Smanjuju umesto da povećaju broj linija. Šta će na to reći bugarski i ostali belosvetski turisti pristigli da svedoče iskopinama gradskim u traganju za Svetim Naprednim Gralom?