Vesti iz zemlje

06.10.2021. 12:31

Katarina Baletić

Autor: Nova Ekonomija

Odbijena pritužba firme koja je dala nižu ponudu za uniforme komunalne milicije

Republička komiisja za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki je odbila zahtev firme "Des2020" iz Šapca koja se žalila na uslove tendera koji je raspisao Grad Beograd radi kupovine uniformi za komunlanu miliciju."Des2020" je u ...

Foto: Wikimedia - Srđan Popović

Republička komiisja za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki je odbila zahtev firme „Des2020“ iz Šapca koja se žalila na uslove tendera koji je raspisao Grad Beograd radi kupovine uniformi za komunlanu miliciju.

„Des2020“ je u septembru ove godine ponudio da uniforme proda za 134,3 miliona dinara, ali je Beograd izabrao 50 miliona skuplju ponudu firme „MIM Commerce“ iz Beograda.

Šabačka firma je i u junu ove godine, zajedno sa još dve kompanije – „Luss Textile“ i „Yumco-prizosi“ podnela zahtev za zaštitu prava, o čemu je Nova ekonomija pisala.

Neki od zahteva druge dve firme, „Yumco-prizosi“ i „Luss textile“, je Komisija prihvatila i zbog toga obustavila nabavku sve dok gradska uprava Beograda ne otkloni nedostatke.

Beograd je zbog ovakve odluke morao i da nadoknadi takse koje su dve firme dale prilikom podnošenja zahteva po 120.000 dinara, odnosno ukupno 240.000 dinara.

KAKO TREBA DA IZGLEDAJU NOVE UNIFORME ZA KOMUNALNE MILICAJCE:
Kožne rukavice i Adidas patike za „komunalce“ Beograđani plaćaju 1,3 miliona evra

Iz Republičke komisije su Novoj ekonomiji odgovorili da je prvobitni zahtev koji je podnela firma „Des2020“ okončan pred naručiocem, ali se u novom rešenju navodi da je zahtev ove firme zapravo prvobitno odbačen jer nije podnesen u roku.

Firma DES 2020 se u novom zahtevu izjasnila da prethodne izmene koje je Beograd uneo u tendersku dokumentaciju nakon rešenja Republičke komisije, u kome su prihvaćene neke od primedbi „Yumco-prizosi“ i „Luss textile“, ne menjaju uslove. Naime, oni tvrde da se i dalje radi o subjekitvnom ocenjivanju ponuda jer ono obuhvata „vizuelni pregled“ uzoraka.

Žalili su se i na prekratak rok za formiranje prihvatljive ponude.

Sve ove žalbe Republička komisija je ocenila kao neosnovane.

Podsetimo, Sekretarijat za poslove komunalne milicije Beograda dodelio je u septembru ugovor za kupovinu uniformi u vrednosti 186,3 miliona dinara (oko 1,6 miliona evra) firmi MIM Commerce iz Beograda.

Na tender su stigle još dve ponude, obe povoljnije od izabrane. 

Firma Yumco – Prizosi iz Vranja je ponudila da obezbedi uniforme za komunalne milicijace za ukupno 76,5 miliona dinara, što je skoro dva i po puta manje od cene koju će Beograd platiti.

Preduzeće DES 2020 iz Šapca ponudio je cenu od 134,3 miliona dinara, za oko 50 miliona manje od izabrane.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.