Osnovne i master studije evropskog kampusa Univerziteta York dostupne u regionu

Univerzitet York, Foto: Alex Holland

Studenti u regionu imaće direktan pristup vrhunskom britanskom obrazovanju, čak i sada, kada je Velika Britanija napustila EU. Jedan od vodećih univerziteta u Velikoj Britaniji i svetu, Univerzitet York i CITY College u Solunu, osnovali su „Evropski kampus Univerziteta York“.

Ovaj strateški savez dveju institucija strateški je odgovor Univerziteta York na Bregzit i ukazuje na njihovu ambiciju da nastave da grade inovativne veze i mreže u Evropi i snažno doprinose razvoju ljudi i društva u našem regionu.

Profesor Charlie Jeffery, Prodekan Univerziteta York

Budućnost obrazovanja – internacionalizacija i globalni pristup

Zašto Univerzitet York razvija svoj Evropski kampus?

Univerzitet York je inkluzivna međunarodna sredina, aova inicijativa je u skladu sa idealom internacionalizacije Univerziteta. Novi savez sa CITY College-om primer je našeg prihvatanja globalnog pristupa istraživanju i obrazovanju. Ovaj savez odražava uzbudljiv novi razvoj ambicija Univerziteta za jačanje međunarodne saradnje i nadovezuje se na strateški odgovor York-a na povlačenje Velike Britanije iz EU i odražava ambiciju stvaranja novih obrazovnih mogućnosti i stvaranja jakih mreža u Evropi.

Zašto je Univerzitet odabrao CITY College za uspostavljanje strateškog saveza?

CITY College je dobro prepoznat po svojoj akademskoj izvrsnosti, po načinu na koji se odvijaju nastava i istraživanja kao podrška razvoju društava i ekonomije. Odnos dve institucije spaja zajednička svrsishodnost saradnje za opšte dobro. Savez će angažovati i inspirisati studente u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi i omogućiti nastavnom kadru da stvori, primeni i podeli znanje, kao i posvećenost u pronalaženju odgovora na najveće ekonomske i društvene izazove našeg globalnog društva.

 

CITY College Evropski kampus Univerziteta York počeo je sa upisom na osnovne i master studije u januaru ove godine, dok programi počinju od oktobra.

Kakve će koristi to doneti univerzitetu?

Dve institucije grade odnos u cilju zajedničkog razvoja novih programa širom regiona Evrope, uspostavljanja zajedničkih mogućnosti za istraživanje i mentorstvo, proširenja programa razmene osoblja i studenata u inostranstvu i deljenja pristupa resursima poput biblioteka. Omogućiće fizičko prisustvo Univerzitetu York u Evropi i regionalni centar Univerziteta za povezivanje sa akademskim, vladinim i privrednim mrežama u Jugoistočnoj Evropi i šire.

 Kakvu će korist Kampus doneti regionu?

Nadovezujući se na naše zajedničke vrednosti, odnos će u osnovi imati javno dobro - doprinoseći razvoju ljudi, društava i ekonomije, šireći mogućnosti i pristup za sve. Savez dveju institucija nudiće diplomske, postdiplomske, MBA i doktorske studije, koje vode do diplome vodećeg britanskog univerziteta sa globalnom reputacijom.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.