Srbija

Otvoreno pismo Vučiću: Izložba Necenzurisane laži je ogledalo vlasti

Srbija

25.07.2016. 21:52

Izložba „Necenzurisane laži“ je ogledalo vlasti, ističe se u Otvorenom pismu više novinara, urednika i karikaturista.

Oni su pozvali Aleksandra Vučića da, prilikom razgledanja „takozvane izložbe“, pokuša da shvati koliko je rizično sputavati istinu, plasirati laži i ohrabrivati agresivnost prema svima koji iskazuju javno drugačije stavove.

Otvoreno pismo u celini glasi:

„Istina je ključna reč za svakog ko želi da bude novinar, a istine nema bez kritike. Proglašavati istinu i kritiku za laž pogubno je za slobodu izražavanja, državu, društvo u celini. Još je opasnije, u politički raspolućenoj Srbiji, praviti svojevrsne spiskove kritički nastrojenih novinara i novinarki.

Zato pozivamo Aleksandra Vučića da, večeras, dok razgleda takozvanu izložbu, pokuša da shvati koliko je rizično sputavati istinu, plasirati laži i ohrabrivati agresivnost prema svima koji iskazuju javno drugačije stavove i ubeđenja.

Izložba Necenzurisane laži je ogledalo vlasti, a ne nas ‘eksponata’. Zato je i odgovornost na istinskom autoru ove postavke Aleksandru Vučiću, predsedniku Srpske napredne stranke.

Odgovornost, pre svega, prema građanima Srbije, jer odnos predsednika najjače i najuticajnije stranke prema istini i kritici opredeliće pravac u kojem će se srpsko društvo kretati.

Potpisnici se ne stide ni odriču nijedne svoje rečenice, teksta, karikature ili naslovne strane. Naprotiv, ubeđeni smo, da svako od nas na svoj način doprinosi demokratskom razvoju Srbije i to ćemo i ubuduće činiti.

Bilo bi korisno kada bi to konačno shvatio i Aleksandar Vučić, zbog sebe, zbog novinara i novinarki, zbog građana Srbije. Bićemo veoma zadovoljni ako će mu poseta izložbi u tome pomoći“, navodi se na kraju pisma.

Potpisnici su Predrag Koraksić Corax, Dušan Petričić, Dušan Mašić, Olja Bećković, Dragoljub Draža Petrović, Nikola Tomić, Žarko Jokanović, Vukašin Obradović, Tanja Jordović, Slaviša Lekić, Slobodan Georgijev, Branko Čečen i Marko Somborac.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.