Vesti iz zemlje

28.01.2022. 09:52

Nevena Petaković

Autor: Nova Ekonomija

Parking servis traži nadzor nad radovima na izgradnji garaže „Pinki“

JKP "Parking servis" Beograd raspisalo je tender za stručni nadzor nad radovima na izgradnji garaže Pinki". Procenjena vrednost javne nabavke je 14 miliona dinara (119.082 evra).Zadatak stručnog nadzora je, između ostalog, da vrši kont...

Pixabay

JKP „Parking servis“ Beograd raspisalo je tender za stručni nadzor nad radovima na izgradnji garaže kod hale „Pinki“. Procenjena vrednost javne nabavke je 14 miliona dinara (ili 119.082 evra).

Zadatak stručnog nadzora je, između ostalog, da vrši kontrolu da li se izvođenje radova obavlja u skladu sa projektnom dokumentacijom, da li su materijal, opreme, uređaji i postrojenja koji se ugražuju u objekat ugovorenog kvaliteta, kao i da preduzima mere u slučaju odstupanja radova od tehničke dokumentacije. 

Jedan od uslova za izbor ponuđača je da je u tri godine (2018, 2019, i 2020) ostvario ukupan prihod od minimum 28 miliona dinara. 

Traži se i da je u periodu od prethodne tri godine pre isteka roka za podnošenje ponuda, izvršio stručni nadzor nad radovima na izgradnji objekata podzemne garaže čija je bruto razvijena građevinska površina ne manja od od 6.000 metara kvadratnih. 

Rok za dostavljanje ponuda je 21. februar, a kriterijum za dodelu ugovora biće cena. 

Konačno raspisan tender za izgradnju podzemne garaže „Pinki“
Na uglu Mihajla Pupina i Trešnjinog cveta u planu novi blok

Početkom januara „Parking servis“ Beograd raspisao je tender za izgradnju podzemne garaže „Pinki“ sa izradom tehničke dokumentacije, a vrednost ove nabavke procenio je na 700 miliona dinara. Investitor je Grad Beograd. 

Objekat planirane javne podzemne garaže nalazi se ispod platoa Sportskog centra „Pinki“ u Zemunu.  Parking garaža je planirana kao jednoetažna podzemna garaža sa 150 parking mesta. U planu je i rekonstrukcija postojećeg platoa ispred „Pinkija“. 

Krajem avgusta iz Opštine Zemun je saopšteno da će podzemna garaža kod Javnog preduzeća „Pinki“ umesto jedne podzemne etaže za 160 automobila imati dva nivoa i 350 mesta za parkiranje.

„Planom detaljne regulacije bile su predviđene dve etaže, međutim, s obzirom na blizinu vode i problematiku samog terena  bila su neophodna ispitivanja. Utvrđeno je da se ovde mogu graditi dva podzemna nivoa sa oko 350 mesta. Sada čekamo građevinsku dozvolu, i dok se sprovedu procedure, izabere izvođač radova, najverovatnije je da radovi krenu na proleće 2022“, rekao je tada predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Кovačević.

U tenderskoj dokumentaciji za izgradnju garaže piše da je planom detaljne regulacije na lokaciji bila predviđena garaža od 220 parking mesta. 

„Međutim nakon usklađivanja prostornih kapaciteta lokacije sa aktuelnim zakonima i pravilnicima koji se odnose uglavnom na zaštitu od požara nije moguće ostvariti navedeni kapacitet“, navodi se. 

Na mestu nekadašnjeg Centrotekstila niče stambeno poslovni kompleks

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.