Vesti iz zemlje

28.05.2024. 15:20

Saopštenje

Autor: Nelt

Počele prijave za program plaćene prakse u kompaniji Nelt – Dobar start za uspešnu profesionalnu karijeru

Ilustracija: Nelt Dobar start

Prijave za ovogodišnji stipendijski program za talente kompanije Nelt, Dobar start, su počele i trajaće do 20. juna. Dobar start je Neltov program plaćene prakse pokrenut pre devet godina, osmišljen da studentima završnih godina, diplomcima, apsolventima i studentima master studija pruži priliku da svoju profesionalnu karijeru i razvoj poslovnih veština započnu u jednom od sektora vodeće kompanije u domenu distribucije i logistike u regionu: strategije, prodaje, IT-a, finansija i logistike, a od ove godine i u okviru sektora farmacije i ljudskih resursa. 

 

Otvoreno je ukupno 25 pozicija za praksu

 

Polaznici, kroz brojne radionice, obuke, treninge, projekte i praktičan rad sa mentorima i njihovu podršku, dobijaju sveobuhvatan uvid u funkcionisanje svog sektora, ali i svih delova jednog velikog sistema, dok stiču profesionalna znanja, radne veštine i praktična iskustva iz konkretnih oblasti koja će im biti od velike pomoći u daljoj karijeri. 

„Cilj nam je da damo podršku mladim ljudima na startu njihove karijere, i pružimo im priliku da svoje prve profesionalne korake naprave u kompaniji koja već 30 godina uspešno posluje na brojnim tržištima. Tokom devet  godina, sjajni studenti su prošli kroz ovaj sveobuhvatni i veoma pažljivo osmišljen program. U Neltu su sticali značajno praktično iskustvo, specifične veštine i pred našim očima se razvijali u moderne lidere, otvorenih umova i spremne da daju sve od sebe kako bi kroz kontinuiranu edukaciju, napredovali. Oko 95 odsto polaznika programa je ostalo da radi u Neltu nakon završene prakse i na to smo veoma ponosni. To pokazuje i njihovu i našu posvećenost, motivisanost i predanost da se razvijaju i pripreme za sve ono što dalje dolazi. Radujemo se novoj generaciji polaznika, svežoj energiji koju će doneti i spremni smo da im pokažemo šta sve mogu postići i postati“, kaže Marija Ilić, supervizorka za privlačenje i selekciju kadrova kompanije Nelt. 

Marija Ilić, Nelt, Dobar start

Program traje šest meseci, uz radnu nedelju od 20 sati. Između ostalog, polaznici dobijaju finansijsku nadoknadu za svoj rad, uz mogućnost rada od kuće i fleksibilnog radnog vremena i organizovan prevoz iz Beograda i Novog Sada. 

Proces selekcije ima nekoliko faza. Prvi krug je prijava na konkurs putem sajta Dobar start. Uz slanje biografije, polaznici se pozivaju na online testiranje, test ličnosti i test motivacije. Kandidati koji su prošli u drugi krug pozivaju se na intervju sa HR-om, dok ih u trećem čeka učešće u grupnoj vežbi, zajedno sa drugim kandidatima, što služi kao dodatni uvid u veštine i kompetencije. Finalni, četvrti, korak u procesu selekcije je dubinski intervju na kom kandidati upoznaju svog potencijalnog mentora i dobijaju više informacija o budućem timu, planu prakse i svog razvoja. 

Dobar start je odličan prvi korak ka ispunjenju cilja za sve one koji žele da rade u modernom i uspešnom sistemu, u okruženju koje je motivišuće, sa kolegama koji ih svakodnevno inspirišu da budu najbolja verzija sebe u svakom smislu! Osim što je program sjajna baza za dalji razvoj karijere, ovo je ujedno i prilika da studenti svoje formalno obrazovanje i teoriju primene u praksi, uče od vrhunskih profesionalaca i osete uzbuđenje rada u velikom sistemu. Od ove godine, program Dobar start biće dostupan i na tržištu Bosne i Hercegovine u sektorima prodaje, finansija i logistike.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.