FOTO: Google street view

Politika A.D. prodaje zgradu za 4,6 miliona evra

FOTO: Google street view

Politika A.D. u državnom vlasništvu oglasila je prodaju poslovne zgrade u Bulevaru despota Stefana 24 u Beogradu za 551,7 miliona dinara, ili oko 4,6 miliona evra.

Kako se navodi u oglasu, cena kvadrata u zgradi je skoro 178.000 dinara ili 1500 evra, a za pravo korišćenja pripadajućeg zemljišta plaća se 99.000 dinara (840 evra) po kvadratnom metru.

Zgrada poslovnih usluga ima površinu veću od 2900 kvadratnih metara (bruto površina 3688 kvadratnih metara), a zemljište za upotrebu ove zgrade ima 345 kvadatnih metara. Ponude se dostavljaju najkasnije do 17. oktobra.

Politika A.D. je u vlasništvu države i izdaje Ilustrovanu politiku, Politikin zabavnik i više drugih časopisa. 

Kompanija se prošle i početkom ove godine našla u centru skandala zbog pojedinih svojih izdanja.

Ilustrovana politika je prošle godine objavila niz tekstova koji su naišli na osudu u javnosti zbog diskreditacije osnivača Komisije za istraživanje ubistava novinara, Verana Matića i Ljiljane Smajlović, i relativizacije procesa za ubistvo Slavka Ćuruvije 1999. godine.

Zbog tog ubistva su u aprilu ove godine osuđena četvorica bivših pripadnika Državne bezbednosti, ali nalogodavci su ostali neimenovani.

Popularni nedeljnik Politikin zabavnik izazvao je kritike početkom ove godine zbog teksta pod nazivom „Ko su bili ljotićevci", nakon čega je list optužen za rehabilitaciju ovog kvislinškog i fašističkog pokreta.

PROČITAJTE JOŠ:

Od Erdogana put za 12,5 miliona evra po kilometru

Naslednik Agrokora pod lupom nadležnih u Srbiji

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara