Polovina mladih za legalizaciju marihuane, isto toliko njih konzumira(lo)

Foto: Pexels

Čak 49 odsto mladih podržava potpunu legalizaciju marihuane, dok 29 odsto podržava legalizaciju to narkotika samo u medicinske svrhe. Ovo pokazuje najnovije alternativno istraživanje o položaju mladih koje je sprovela Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS).

Da marihuanu ne treba legalizovati, smatra 15 odsto ispitanika uzrasta između 15 i 30 godina.

"Može se reći da mladi snažno podržavaju legalizaciju makar u medicinske svrhe (78 odsto), što nije iznenađujuće s obzirom na to da je čak 51 odsto mladih konzumiralo marihuanu", navodi se u izveštaju KOMS-a.

Kompletan izveštaj Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS) biće objavljen simbolično 12. avgusta na Međunarodni dan mladih. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Dane Lemić

    @"NEUROPSIHIJATAR" - stvarno bi valjalo da potražite na internetu neki citat ili navod SZO u vezi sa tim...biće Vam jasnije...

  • Neuropsihijatar

    Legalizacija da ili ne zvuci kao jednostavno pitanje. Ali, nije. Jer je povezano sa drugom stanom medalje tog pitanja, koliko su ti mladi ljudi edukovani i znaju o realnim zdravstvenim rizicima upotrebe marihuane. Samim tim i koliko je njihov stav baziran na poznavanju problema. Ako 50% mladih koristi marihuanu bilo bi korisno da slicnim istrazivanjima proverimo znanje maladih o marihuani, Posebno onih koji je upotrebljavaju u;estalo ili redovno. I pretpostavljam da bi rezultati ukazali na potrebu hitne (na ;injenicama bazirane) akcije društva, prevnstvenonadležnih ministarstav, svih medija, ydravstvenih radnika, a posebno psihijatara i neurologa koji se bave narkomanijom.

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.