Popust za struju od 5% za mart, april i maj

Nova ekonomija

Svu građani Srbije dobiće popust za struju od pet odsto za račune za mart, april i maj ako struju plate do 28. u mesecu, preneo je RTS. Neće se obračunavati ni kamata ako ih plate do kraja juna.

Olakšica će biti iskazana u nekom od narednih obračuna u zavisnosti od tempa plaćanja.

RTS podseća da zbog pandemije, starijima od 65 godina već je odobreno da račune za grejanje i komunalije plate odloženo uz postojeće olakšice i bez kamate. 

Beogradski "Infostan", koji objedinjeno naplaćuje grejanje i komunalije, po završetku vanrednog stanja reprogram dugovanja produžiće za dodatnih 90 dana.

"U skladu sa preporukama Vlade, mi smo našim korisnicima starijim od 65 godina ponudili da račune za februar, mart i april plaćaju odloženo bez obračuna ikakve kamate i naravno uz korišćenje prava uz popuste i subvencije bez obzira na kašnjenja", ističe Milica Paunović iz JKP "Infostan tehnologije".

Inače, do vanrednog stanja naplata struje bila je gotovo 100 odsto, a gasa, grejanja i komunalija u celoj zemlji u proseku 95 procenata, navodi portal Javnog servisa Srbije.

Uključivanje šporeta povećalo račune za struju

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Vladimir

    Samo vi tacno popisujte potrosene kilovate, a ne djubrad jedna dopisujete vise po 100kv,ne treba meni vas popust od 150din

  • bg

    Reprogram duga za Infostan vazi za racune mislim do polovine 2019. Nema reprograma za dugove od jeseni 2019