Poreska uprava zamrzava prinudnu naplatu

Pexels

Poreska uprava neće za vreme vanrednog stanja sprovoditi postupak prinudne naplate pa poreski dužnici koji imaju odobreno odlaganje plaćanja poreskog duga mogu da odahnu.

Uredba o poreskim merama za vreme vanrednog stanja, koju je usvojila Vlada Srbije odnosi se na pravna i fizička lica, poljoprivrednike i preduzetnike koji imaju odobreno odlaganje plaćanja poreskog duga među kojima je veliki broj taksista i ima za cilj povećanje likvidnosti poreskih obveznika za vreme trajanja vanrednog stanja.

Taksisti mogu da odahnu

"Poreska uprava neće za vreme vanrednog stanja po službenoj dužnosti poništiti sporazum,odnosno ukinuti rešenje o odlaganju plaćanja dugovanog poreza i neće radi naplatesprovoditi postupak prinudne naplate, pri čemu se u navedenom periodu neobračunava kamata", ističu iz Ministarstva finansija. 

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • setozar

    Nije tacno da su taxisti privilegovani.Ja redovno placam poreze i doprinose,iako nemam posla (zbog virusa). Smatram da bi taxisti trebali biti oslobodjeni za neki procenat za porez doprinose,bar dok je vanredno stanje.

  • Seka

    Taxisti su i pre ovog bili privilegovani. Kad god da im nesto ne odgovara oni naprave bunt,ucenjuju drzavu a natod maltretiraju. Katastrofa