Poreska uprava zamrzava prinudnu naplatu

Pexels

Poreska uprava neće za vreme vanrednog stanja sprovoditi postupak prinudne naplate pa poreski dužnici koji imaju odobreno odlaganje plaćanja poreskog duga mogu da odahnu.

Uredba o poreskim merama za vreme vanrednog stanja, koju je usvojila Vlada Srbije odnosi se na pravna i fizička lica, poljoprivrednike i preduzetnike koji imaju odobreno odlaganje plaćanja poreskog duga među kojima je veliki broj taksista i ima za cilj povećanje likvidnosti poreskih obveznika za vreme trajanja vanrednog stanja.

Taksisti mogu da odahnu

"Poreska uprava neće za vreme vanrednog stanja po službenoj dužnosti poništiti sporazum,odnosno ukinuti rešenje o odlaganju plaćanja dugovanog poreza i neće radi naplatesprovoditi postupak prinudne naplate, pri čemu se u navedenom periodu neobračunava kamata", ističu iz Ministarstva finansija. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (3)

  • Mirka

    Da li ovo vazi i za fizicka lica kojima se do sada vrsila prinudna naplata od penzija radi dugovanja za porez?hoce li se i njima stopirati prinudna naplata ili nece?

  • setozar

    Nije tacno da su taxisti privilegovani.Ja redovno placam poreze i doprinose,iako nemam posla (zbog virusa). Smatram da bi taxisti trebali biti oslobodjeni za neki procenat za porez doprinose,bar dok je vanredno stanje.

  • Seka

    Taxisti su i pre ovog bili privilegovani. Kad god da im nesto ne odgovara oni naprave bunt,ucenjuju drzavu a natod maltretiraju. Katastrofa

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.