Vesti iz zemlje

14.05.2024. 10:24

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Poskupela rekonstrukcija Trga Nikole Pašića

Nova ekonomija

Vrednost ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića povećana je za oko 30 miliona dinara (256.000 evra), vidi se na Portalu javnih nabavki. Ugovorena vrednost radova je prvobitno bila oko 701 miliona dinara (sa PDV-om), a sada iznosi tačno 731.226.837 dinara (sa PDV-om).

Razlog za ove izmene su „utvrđeni viškovi i manjkovi radova“, navodi se u obaveštenju o izmeni ugovora.

Kako piše u obrazloženju, izvođač radova je dostavio stručnom nadzoru, odnosno firmama Hidroprojekat-saobraćaj i NBC univerzing, na kontrolu i mišljenje pregled viškova i manjkova radova.

Prema izveštaju stručnog nadzora, viškovi radova iznose 28.143.342,73 dinara (bez obračunatog PDV), a manjkovi radova iznose 3.080.442,90 dinara (bez obračunatog PDV-a).

Tako je vrednost ugovora porasla na 609.355.698 dinara bez PDV-a, odnosno na 731.226.837 dinara (sa PDV-om).

Grupa od šest firmi dobila je ranije posao rekosntrukcije Trga Nikole Pašića u Beogradu, koji bi trebalo da budu završeni krajem oktobra.

Iz odluke o dodeli ugovora vidi se da će na poslovima vezanim za rekonstrukciju trga angažovane firme – GP Invest gradnja, D.C. Energocoop, Slavija Proking, Alex E&C, Tesla sistemi i SDC Professional.

Najveći deo posla, preko 70 odsto, izvešće firma GP invest gradnja koja će biti zadužena za građevinske radove na spoljnom uređenju, instalacije vodovoda i kanalizacije, ozelenjavanje i mašinske instalacije.

Firma Alex E&C zadužena je za mašinske instalacije (fontanska tehnika), jer je planirano rušenje postojeće fontane i izgradnja nove.

Tesla sistemi zaduženi su za telekomunikacione i signalne instalacije, te glavni projekat zaštite od požara.

Radovi na restauraciji spomenika nisu obuhvaćeni ovim projektom, ali je neophodno tokom izvođenja radova na trgu zaštiti postojeći spomenik od oštećenja, navodi se u dokumentaciji.

Izabrani izvođač biće dužan da sve ugovorene radove u celosti završi u roku od 210 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, pisalo se je u modelu ugovora koji je deo tenderske dokumentacije.

Radovi na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića počeli su krajem februra.

Dodeljen ugovor za rekonstrukciju Trga Nikole Pašića

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.