Vesti iz zemlje

19.10.2022. 15:52

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Pošta će kupiti 400 kaciga za mopediste

Od firme Sit systems Pošta je kupovala elektromopede, bicikle, dostavna kolica

Nova ekonomija

Pošta Srbije kupiće 400 kaciga za mopediste od firme Sit systems. Vrednost ugovora koje Pošta dodelila toj frimi je 5,8 miliona dinara.

Kaciga treba da ima duboki vizir, otporan na grebanje, sa mogućnošću podizanja i UV zaštitom, piše u tehničkoj speifikaciji.

Boja kacige treba da bude bela, a logo Pošta naštampan sa prednje i zadnje strane kacige

„Vizir u spuštenom stanju, na srednjem delu, treba da bude 17 plus minus 1 centimetar, računajući od krajnje donje tačke vizira do najviše tačke vidnog polja, odnosno do ivice kacige“, piše u specifikaciji.

Potrebno je i da unutrašnja postava kacige poseduje antimikrobilošku i antibakterijsku zaštitu.

Pošta je, između ostalog, zahtevala da je ponuđač u prethodne tri godine izvršio isporuku kaciga za mopediste u iznosu od minimalno četiri miliona dinara.

Pošta ponovo oglasila tender za elektrobicikle, prethodni poništen

Pored firme Sit systems ponudu za isporuku kaciga poslale su još dve kompanije:Kovačevići društvo sa ograničenom odgovornošću iz Šapca i Team traders company iz Beograda.

Firma Kovačevići je ponudila da za 4,8 miliona isporuči tražene kacige, ali su odbijeni jer kod uzorka kacige koju su dostavili Pošti ne postoji unutrašnja antibakterijska zaštita.

Druga firma (Team traders company) je odbijena jer njihova ponuda ne sadrži podatke o spisku isporučenih dobara.

Trajanje ugovora koji treba da bude zaključen sa firmom Sit systems je godinu dana.

Pošta je ove godine odlučilla da obnovi vozni park, pa je sprovela postupke javnih nabavki mopeda, elektromopeda, bicikala, teretnih vozila, ali i dostavnih kolica i elektro kolica.

Firmi Syt sistems, koja je izabrana za isporuku kaciga, Pošta je dodelila ugovore i u javnoj nabavci 14 elekromopeda, 810 „običnih“ bicikala i različitih dostavnih kolica.

Ugovor o javnoj nabavci 1.000 mopeda Pošta Srbije je dodelila firmi P.G.S. Motori. Ugovor, dodeljen ovoj kompaniji, vredan je 395,24 miliona dinara (bez PDV-a).

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.