FOTO: Printskrin TV PRVA

Preko 40 svinja dnevno ugine na farmi PKB imesa

FOTO: Printskrin TV PRVA
Svinjski leševi razbacani na sve strane mogu se videti na farmi u Farkaždinu kod Zrenjanina, čiji je vlasnik PKB imes. U ovom bivšem poljoprivrednom gigantu zbog loših uslova dnevno ugine preko 40 životinja. 

Javnost su o ovom problemu obavestili zaposleni jer je to, po njima, jedini način da se sazna o onome s čime  suočavaju.

"Situacija je bila takva na farmi da nismo imali hrane za svinje. Nalazili smo im kosti u oborima", kaže Miladin Bulatović, radnik na farmi. 

Nakon otkrivanja istine saznalo se za niz problema s kojima se suočavaju, počev od toga da ne primaju plate, da se radnicima isključuje struja....

PROČITAJTE JOŠ:

Iz menadžmenta su im rekli da nemaju novac da održavaju farmu. 

"Jednostavno, kažu nema novca, prepušteni smo sami sebi. Je l shvatate, to nije normalno?Jako je bolno gledati ove životinje", kaže Nada Dragojlov, zaposlena na farmi.

Milosav Grbić, upravnik farme, kaže da je bilo kanibalizama-griže repova.

"I ono što to podrazumeva, a odnosi se na metabolički poremećaj u ishrani životinja-pre svega nedostatku proteinskih hraniva", kaže on.

PKB imes je odnedavno u stečaju i pitanje je kako još opstaje. Taj uništeni kombinat više od 50 miliona dinara duguje se samo za plate zaposlenih. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.