Vesti iz zemlje

18.11.2021. 11:25

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Preko pet hektara kod Ade Ciganlije ponuđeno za 3,17 milijardi

Manje od 500 evra po kvadratnom metru......

Pixabay

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda oglasila je prodaju građevinskog zemljišta uz Radničku ulicu na Čukarici, površine 55.169 metara kvadratnih. Početna cena po kojoj se prodaje zemljište iznosi 3,17 milijardi dinara (57,6 hiljada dinara po kvadratnom metru).

Prijave za učešće na javnom nadmetanju podnose se do 16. decembra, dok će se javno nadmetanje održati sledećeg dana u prostorijama Direkcije. 

Zemljište površine 55.169 kvadratnih metara nalazi se uz Radničku ulicu, u neposrednoj blizini sportsko-rekreativnog centra „Ada Ciganlija“, Hipodroma i kulturno-istorijske i turističke celine Topčider. 

GRAD ZRENJANIN OGLASIO PRODAJU ZEMLJIŠTA U EČKOJ

Na lokaciji nisu dozvoljene komercijalne delatnosti, kao što su: šoping centri, hipermarketi, šoping molovi, stanice za snabdevanje gorivom, distributivni centri, veletržnice, skladišta, pijace, komercijalne garaže, a dozvoljene kompatibilne namene su sadržaji iz oblasti kulture i sportski objekti i kompleksi.

Lokacija se prema planskom dokumentu nalazi u površinama ostalih namena – komercijalne zone i gradski centri. ž

Zemljište će biti prodato investitoru koji ponudi najveću cenu, a ponuda mora biti ista ili veća od početne cene i kasnije se ne može umanjivati.

Postojeći objekti od posebnog interesa za javnu službu za zaštitu spomenika kulture su kula osmatračnica – centar za video nadzor, kuća za stanovanje i dimnjak nekadašnje toplane. Ti objekti se zadržavaju u postojećem gabaritu i volumenu, bez mogućnosti promene izgleda, dogradnje i nadgradnje, a dozvoljava se restauracija, sanacija i revitalizacija. 

Pod „blokadom“ zemljište vredno 626 miliona evra
Kineskoj firmi dodeljeno zemljište bez naknade u Nišu

Obaveza investitora biće da izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta u okviru lokacije koja mu bude otuđena.

Takođe, investitor ima obavezu da s a nadležnim komunalnim preduzećima i drugim pravnim licima ugovori i plati troškove za elektrodistributivnu i telekomunikacionu mrežu i objekte, kablovske distributivne sisteme, kao i za mrežu i objekte toplifikacije i gasifikacije  i da preduzme sve neophodne radnje radi pribavljanja građevinske i upotrebne dozvole. 

Obaveza Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju je uređivanje javnog građevinskog zemljišta u skladu sa važećim planskim dokumentom i programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.