FOTO: Printscreen RTS

Pretplata za RTS poskupljuje na 255 dinara?

FOTO: Printscreen RTS

Taksa za javne medijske servise RTS i RTV  od 1. januara 2020. godine poskupeće sa 220 na 255 dinara, predviđeno je u Vladinom zakonu o izmeni zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis koji je danas ušao u skupštinsku proceduru. 

Kako se navodi u predlogu, taksa će se i dalje naplaćivati preko računa za elektručnu energiju jer se time obezbeđuje visoki stepen naplate. 

Navodi se da je najcelishodnije rešenje za finansiranje javnih servisa u 2020. godini delimično finansiranje iz budžeta Srbije, a delimično iz takse za javne medijske servise. 

Predlagač je u vidu imao prosečne zarade i penzije, visoke inicijalne troškove štampe i distribucije računa i nesrazmerno visoke troškove kod pokretanja postupka naplate nenaplaćenih potraživanja sa jedne strane, i sa druge strane potrebu obezbeđenja uslova za nesmetano obavljanje osnovne delatnosti javnih medijskih servis. 

PROČITAJTE JOŠ: RTS DA IZVEŠTAVA O UZBUNJIVAČU IZ KRUŠIKA


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (6)

 • Skeptik

  Jer zna Neko,da li su krenule neke tuzbe sta da SE radi u takvim situacijama,NE gledam RTS I ne placam ga.Prilikom placanja,naznacim uplata za utrosenu El.energiju

 • Mile

  Nije to 255 dinara, već 255 dinara koji se sabiraju sa računom za struju našta idu akcize, PDV...pa se tih 255 dinara pretvori u...koliko vlastima treba u datom momentu. Uzgred, moj lični stav je da od kada je RTB postao RTS, ništa dobro nije došlo iz te kuće, te bi je trebalo Ustavom ukinuti, zauvek.

 • Penzioner

  Boljevac je bilo onako nezavisno placanje kod racuna za struju.Struju mora's da placas a TV ako mozes.

 • Branko

  Sram vas bilo! Dabogda morali da plaćate od para za lekove Tv pretplatu, vi koji ste je stavili na račune i vi koji je povećavate!

 • NoName

  Neka skrembluju RTS, pa neka naplacuju. Ne gledamo rezimsku televiziju.

 • garix

  Nakon ove vlasti, kompletan kadar RTS treba smeniti, a pretplatu ukinuti.

Vidi sve komentare (3)