FOTO:N1

Propao tender za prodaju Luke Novi Sad

FOTO:N1
Ministarstvo privrede Srbije je objavilo da je bio neuspešan tender za prodaju Luke Novi Sad, jer nije stigla nijedna ponuda.

Na prodaju je bilo ponuđeno 99,4 odsto akcija Luke Novi Sad po početnoj ceni od oko 15,98 miliona evra, a dva puta je produžavan rok za dostavljanje ponuda.

Pravo učešća na tenderu imale su firme koje se bave lučkom delatnošću u poslednjih deset godina u kontinuitetu i da su u 2017. godini imale prihod od najmanje 30 miliona evra, kao i da su u svakoj od poslednje tri godine imale pretovar od 1,4 miliona tona.

Luka Novi Sad je jedina luka u Srbiji u većinskom vlasništvu države, ima pretovar od oko milion tona robe godišnje, a kapaciteti su joj veći od 2,5 miliona tona. U toj kompaniji radi oko 150 ljudi.

U Vladi Srbije očekivali su da će se na tender javiti neke od najrenomiranijih firmi u svetu u oblasti lučkog biznisa, kao što su Dubai Port World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nemački Renus i američka grupa Valona. Na raniji poziv za dostavljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju Luke Novi Sad javilo se 12 firmi i investitora.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara