Protest u Beogradu protiv izgradnje MHE na Rakitskoj reci

Foto: Pixabay

Više desetina građana protestovalo je danas ispred Palate Srbija na Novom Beogradu protiv izgradnje mini-hidroelektrana, zahtevajući od Ministarstva zaštite životne sredine da bez odlaganja sprovede odluku o uklanjanju cevi iz Rakitske reke.

Kako prenosi agencija Beta, donete su dve odluke o uklanjanju cevi iz velikih reka na Staroj planini, ali se te mere još uvek ne sprovode.

Predstavnik udruženja "Odbranimo reke Stare planine" Aleksandar Jovanović Ćuta je tom prilikom kazao da građani nisu nadležni da sprovode zakon, ali i da mini-hidroelektrana "Zvonce" neće raditi.

Po njegovim rečima, pokušavajima nastavljaka gradnje mini-hidroelektrane na Rakitskoj reci, iz koje se vodom snabdeva nekoliko sela, predstavlja "kršenje zakona o vodama, o šumama i o zaštiti životne sredine". 

Protest ispred Palate Srbije su nadvikivanjem uz pomoć megafona ometali predstavnici investitora koji gradi mini-hidroelektranu na Rakitskoj reci, koji tvrde da su proteste organizovali "propali investitori koji su hteli da grade hidroelektrane, a nisu uspeli".

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Jug

    Kad ih grade neki Sarici Čumeta i td!!!