FOTO: Vega IT

Prva kompanija iz Srbije na listi svetskih firmi sa najboljom kulturom

FOTO: Vega IT

Novosadska kompanija Vega IT se zvanično sertifikovala i našla, kao jedina kompanija iz Srbije, na listi firmi sa najboljom kulturom "WorldBlu Freedom-centred Culture 2019", saopštila je ta firma u ponedeljak. 

WorldBlu se bavi istraživanjem organizacija sa najboljom kompanijskom kulturom u svetu i prateći dugogodišnji rad ove novosadske kompanije poslali su poziv za proces sertifikacije, navodi se u saopštenju.

U svetu samo tri odsto kompanija prođe proces sertifikacije, a Vega IT, kao kompanija sa transparentnom politikom poslovanja, našla se rame uz rame sa čuvenim kompanija kao što su Meetup, Zappos, WD-40, Menlo Innovations, Podio i druge, dodaju u Vega IT.

PROČITAJTE JOŠ:

U Srbiji svaki peti IT-evac žena: nije loše, može bolje

Matić: Za IT izvoz od dve milijarde evra Srbiji potrebno još 30.000 stručnjaka

Faktori koje je organizacija WorldBlu ocenjivala su kompanijska kultura, jednakost među zaposlenima, struktura organizacije i međuljudski odnosi unutar kompanije, redovne evaluacije rada kolega, uslovi rada, briga o bezbednosti i zdravlju zaposlenih, o sreći na poslu, i drugi.

Kompanija Vega IT je do sada dobila i druge nagrade kao što su Zlatna gazela Srbije 2017, Best of Serbia 2016, Najpoželjniji poslodavac 2016, AAA 2018 i druge.

Vega IT Sourcing je jedna od retkih IT kompanija u potpunosti u domaćem vlasništvu. Osnovana je 2008. godine sa sedištem u Novom Sadu. 

Kompanija se bavi razvojem softverskih proizvoda i posluje na tržištima Velike Britanije, Švajcarske, Nemačke, Belgije i Holandije. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara