FOTO: Pixabay

Rad na crno u poznatom lancu „Big Pizza“: Radnik.rs

FOTO: Pixabay

Jedanaest radnika angažovanih „na crno” zatečeno je u beogradskoj firmi „MIM TEAM FOOD” koja posluje pod imenom „Big pizza”, prenosi portal Radnik.rs.

„Prilikom inspekcijskih nadzora na radu na crno zatečeno je 11 lica. Nakon inspekcijskog nadzora zaključeni su ugovori o radu i izvršena prijava na obavezno socijalno osiguranje za devet zatečenih na radu", navodi se u odgovoru Ministarstva za rad na pitanja Radnik.rs o rezultatima nadzora u objektima „Big pizza".

U odgovoru Ministarstva navodi se i da je protiv ovog poslodavca podneto četiri zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, ali Ministarstvo nije odgovorilo na pitanje koje su sve povrede zakona tokom nadzora ustanovljene.

Portalu Radnik.rs obratilo se više radnika koji tvrde da su za brend „Big pizza" radili bez prijave na obavezno osiguranje i da im nakon otkaza nije isplaćena zarada. 

U ovim slučajevima inspekcija rada ne može da ustanovi „rad na crno"  jer radnik više nije angažovan, pa ni da konstatuje da mu nije isplaćena zarada jer o tome nema pisanog dokaza, piše ovaj portal.

Firma „MIM TEAM FOOD" osnovana je 2012. godine, a prema podacima iz finansijskog izveštaja firme za 2018. godinu objavljenog na sajtu Agencije za privredne registre, firma prosečno ima 119 zaposlenih. 

Kako su pisali mediji, vlasnici „MIM TEAM FOOD" – Ivona Milovanović, Marko Milovanović i Miloš Jovanović – su deca bivših vlasnika „Marba", Andreja Jovanovića i Bojana Milovanovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatski mediji: Nebojša Šaranović kupuje akcije Kraša

Za pola godine više od 100 ljudi uhapšeno zbog utaje poreza

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Bole

    Otvorili firmu sa 10.000 dinara. Važi. Mada kako stvari na APR u stoje , prihodi svake godine sve mani i manji