Vesti iz zemlje

15.11.2013. 09:50

Beta, Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Radulović zavodi red u Agenciji za privatizaciju

Ministar privrede Saša Radulović najavio je da će Vlada Srbije uneti red u Agenciju za privatizaciju. Prema njegovim rečima, prvi korak ka tome je postavljanje Vide Uzelac za novog vršioca dužnosti direktora te agencije.
Gostujući u programu Radiotelevizije Srbije, Radulović je istakao da će u budućem radu Agencije za privatizaciju biti onemogućeno „pljačkaško“ delovanje, kakvo je, prema njegovoj oceni, bilo do sada.
Prema njegovim rečima, Vida Uzelac je odličan stručnjak, a Agencija za privatizaciju će raditi tako da pljačke više neće biti moguće. 
Ministar privrede je ukazao na to da je odluku o ukidanju Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) donela Vlada usvajanjem Predloga zakona o budžetu za 2014. godinu.
Radulović nije večeras želeo da odgovori na pitanja iz Ujedinjenih regiona Srbije o svom radu i imovini dok je bio stečajni upravnik. 
„Neću da ulazim u živo blato i neću im priuštiti to zadovoljstvo“, rekao je Radulović Radio-televiziji Srbije odgovarajući na kritike o svom radu iz Ujedinjenih regiona Srbije čiji je lider bivši ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić. 
Suzana Grubješić iz URS-a pitala je danas, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, da li je tačno da je Radulović od 2007. vodio 15 stečajnih postupaka, a okončao dva i da li je dobijao naknadu u svakoj od tih firmi. Ona je zapitala i kako je moguće da aktuelni ministar privrede nema ni pokretnu, ni nepokretnu imovinu ako je dobijao naknade radeći kao stečajni upravnik. Prema računici URS-a, Radulović je radeći kao stečajni upravnik mogao da zaradi 49 miliona dinara. 
Radulović je ponovio da Agencija za promociju izvoza i strana ulaganja (SIEPA) nije kontrolisala kako se troše državna sredstva za subvencije namenjena otvaranju radnih mesta i da će kao neefikasna institucija biti ugašena. 
Ministar je odbacio optužbe direktora SIEPA Božidara Laganina da ga proganja. 
„Nije istina da ga proganjam, jer sam sa njim imao samo jedan razgovor na početku mandata. Ne bavimo se ličnostima, pojedinim ljudima, nego radom Agencije“, rekao je ministar. 
„To (SIEPA) je neefikasna institucija. Čitav model subvencija dao je loše rezultate i građani to mogu da vide na svom životnom standardu. Trošene su ogromne pare očekujući privredni rast i to se pokazalo pogrešnim“, rekao je Radulović. 
Direktor SIEPA Božidar Laganin je podneo Vladi Srbije zahtev za razrešenje. 
Kao razloge za ostavku Laganin je naveo da ga „lično proganja“ ministar privrede Srbije Saša Radulović, i svoju želju da svojim prisustvom ne opterećuje rad SIEPA.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Institutu Karolinska u Stokholmu, pogrešna dodela Nobelovih nagrada.
    Jurnal of Health Science 2(2014) 270-283, ,,Breathing Enable the Magnetic Properties of Erythrocytes (Hem Fe) Oxygen, Cells and Carbondioxide,,. U ovom radu objašnjena je geneza maligne neoplazme. U Journal of Pharmacy and Pharmacology 4 (2016) 574-582 objavljen je rad:,,Cause of Autoimmune Diseases:Anomalous Magnetic Fields,, u kome je ukratko objašnjen rad imunološkog sistema i nastanak autoimunih bolesti. Takođe je objavljen rad u žurnalu Open Access Library Journal sa naslovom ,,The Effect of Anomalous Magnetic Fields on Malignant Diseases ,,.Ovaj rad u potpunosti objašnjava nastanak raka.
    Kada se ovi radovi shvate, razumeće se veliki promašaj Komiteta za dodelu Nobelovih nagrada za medecinu. Koji su: 1966 god. dodeljena Nobelova nagrada za otkriće virusa koji izaziva rak, što je pogrešno virus je posledica prisutnog Anomalijskog magnetnog polja (AMP), a to polje je jedini uzrok raka. Sledeća Nobelova nagrada je bila za otkriće enzima telomeraze kao faktora produžetka telomera. Što je opet greška telomeri se produžuju po magnetnom kodu dok postoje magnetne sile u telomerima. Kada se umanje magnetne sile sekvenci nukleotida, telomere se ljušte i magnetne sile telomera to jest ćeliskog jedra se smanjuju na kraju ćelija ugine. Ove godine dodeljena je Nobelova nagrada za ,, proteine,, autofage koji postoje saamo zahvaljujući magnetnom kodu koji ih je izgradio u obliku atomskih-molekulskih magnetnih povezanosti. Svi dogadjaji u ćelijama se odvijaju po magnetnom kodu a bolesti kao što su: kancer, dijabetes melitus, autoimue bolesti, parkinsonova bolest nastaju isključivo u AMP. Staropst je objašnjena u radu o autoimunim bolstima i isključivi je uzrok ,starenja, smanjivanje magnetnih osobinan jedra ćelije i nastanak prirodne arterioskleroze. Što se tiče recikliranja ćelijskog sadržaja i to se odvija po magnetnom kodu koji čuva supstance koje su u magnetnoj ravnoteži sa ostalim gradivnim supstancama (homeostatski mehanizam) nophodnim za ponovnu upotrebu u organizmu.
    Akademik akademije RAS Nikola Trifunović dipl. ing. geofizike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.