Srbija

03.05.2023. 10:27

Saop[tenje

Autor: Raiffeisen banka

Raiffeisen banka a.d. Beograd uspešno pripojila RBA banku a.d. Novi Sad

Srbija

03.05.2023. 10:27

Raiffeisen banka a.d. Beograd saopštava da je uspešno završeno pravno i operativno pripajanje RBA banke, koje je započeto akvizicijom 100% akcija ove banke (bivše Credit Agricole Srbija) u aprilu prošle godine. Počev od 3. maja 2023. godine, dve banke poslovaće kao nova, integrisana i velika Raiffeisen banka a.d. Beograd.

„Zajedničko putovanje koje je trajalo  godinu dana potvrdilo je veliki sinergijski potencijal i komplementarnost poslovnih modela dve banke. Bilo bi nemoguće uspešno privesti ga kraju bez naših timova zaposlenih, njihove stručnosti i energije uložene u uspeh zajedničkog projekta.  Današnji dan, kada započinjemo poslovanje kao još snažnija, veća i udružena banka, predstavlja i početak jednog novog poglavlja – za nas, ali i za naše klijente.

Njima će od sada biti na raspolaganju „najbolje iz obe banke“: još veća mreža filijala širom Srbije, unapređeno korisničko iskustvo, bankarstvo koje najsavremenije tehnologije kombinuje sa tradicionalnim znanjima i ekspertizom“, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Banka ističe da veliku zahvalnost za uspeh projekta integracije duguje svom vlasniku, Raiffeisen Bank International-u, kao i regulatoru, Narodnoj banci Srbije, koja je pružila podršku i okvir za realizaciju ovog najvažnijeg poduhvata od početka poslovanja Raiffeisen banke u Srbiji 2001. godine.

Integrisana Raiffeisen banka povećala je svoje tržišno učešće u Srbiji na 12%*. Kreditni portfolio banke je dostigao vrednost od preko tri milijarde evra, depozitni potencijal preko 4,5 milijardi evra, dok je baza aktivnih klijenata premašila broj od million korisnika.

Banka nastavlja da uslugu klijentima pruža na ukupno 139 lokacija širom zemlje, uz povećan broj bankomata koji je premašio 300 uređaja. Zahvaljujući kvalitetu digitalnih servisa i najmodernijim bankarskim rešenjima, klijenti koji su do sada poslovali sa RBA bankom, na raspolaganju će imati višenamenske uređaje ili „pametne bankomate“ za obavljanje različitih transakcija, i to 24 časa, 7 dana u nedelji.

Bogata ponuda inovativnih digitalnih rešenja u segmentu stanovništa i privrede, te potpuno onlajn proizvodi i usluge (otvaranje računa, odobrenje kredita i sl), takođe će doprineti njihovom poboljšanom korisničkom iskustvu.

S druge strane, dosadašnja RBA banka u integrisanu banku donosi bogato iskustvo i ekspertizu u poslovanju sa Agro segmentom, u kome je jedan od lidera na tržištu tokom proteklih godina. Udružena Raiffeisen banka nastaviće da razvija poslovanje u ovoj oblasti, te da dalje unapređuje ponudu za poljoprivredu – velike agro kompanije, ali i mala poljoprivredna i porodična gazdinstva.

Banka će nastaviti da neguje i one vrednosti koje su utkane u osnove poslovanja i čitave Raiffeisen grupacije: odgovornosti prema okruženju i zajednici u kojoj posluje, negovanje dugoročnih partnerstava sa onim institucijama koje rade u oblastima na kojima počiva snaga svakog društva – kulturi i umetnosti, sportu, obrazovanju i nauci, zaštiti životne sredine.

* Podaci o tržišnom učešću i poziciji na tržištu se zasnivaju na zvaničnim podacima objavljenim od strane NBS, sa stanjem na dan 30.09.2022.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. vi ste najgora banka koja posluje na teritoriji Srbije-po uslovima koje dajete klijentima-rba-banka je imala daleko bolje uslove

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.