FOTO: Wikipedia

Raspisan tender za izradu prvog ugovora u vezi beogradskog metroa

FOTO: Wikipedia

Projekat "Beogradski metro" pokrenut je sa mrtve tačke pošto je Sekretarijat za investicije Beograda danas raspisao tender za izradu Elaborata zaštite životne sredine za koridor planirane dve linije metroa.

Svi zainteresovani imaju rok da se prijave do 27. septembra, a ko pobedi na ovom konkursu kasnije će pokušati da utvrdi sve "opasnosti" i negativne strane koje može da ima gradnja prve dve linije metroa po životnu sredinu.

Kako stoji u konkursu, "cilj je utvrditi opšti, direktni i indirektni uticaj planiranih aktivnosti na različite ekološke aspekte: ljudska bića, floru i faunu, zemljište, vazduh, klimu, pejsaž, materijalna dobra i kulturno nasleđe".

Podsetimo, prema najnovijim planovima prva linija metroa bi išla od Makiškog polja do Mirijeva (prva faza do Ade Huje), a druga od Zemuna do Ustaničke ulice (možda čak i Mirijeva).

Kako su obećali gradski čelnici, gradnja metroa trebalo bi da počne 2020. godine.

Inače, pre samo nedelju dana održana je i konstitutivna sednica Radne grupe za podršku praćenja izgradnje metroa u Beogradu, na kojoj su definisani ciljevi rada i razmatran planski i pravni okvir za realizaciju izgradnje metroa.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.