Vesti iz zemlje

05.06.2023. 12:10

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Republička direkcija za robne rezerve traži skladištare za pšenicu i kukuruz

Foto: Pixabay

Republička direkcija za robne rezerve raspisala je tender za skladištenje, čuvanje i obnavljanje merkantilne pšenice i/ili merkantilnog kukuruza za predstojeći period. Nabavka je podeljena na 79 partija, a njihova ukupna vrednost je oko 675 miliona dinara.

Izabrani ponuđači će vršiti prijem merkantilnih žitarica na osnovu pismenog naloga Republičke direkcije, o izvršenom uskladištenju sačinjava se potrebna dokumentacija po prijemu robe, a prijem se vrši do ponuđenog kapaciteta, piše u tehničkoj specifikaciji.

Podela na partije, u ovom slučaju njih 79, znači da će za svaku partiju biti dodeljen poseban ugovor.

Nabavka je podeljena na partije prema mestu izvršenja usluge (između ostalog: Zrenjanin, Inđija, Stara Pazova, Sremska Mitrovica, Krčedin, Draginje, Vladimirovac, Koševi, Požarevac, Sečanj, Petrovac na Mlavi, Sombor, Kula, Grocka, Petlovača, Opovo…).

Na primer, „partija 1“ se odnosi na Zrenjanin, gde treba skladištiti 4.000 tona merkantilne pšenice (količina data u „obrascu struktuure cene“ koji je deo tenderske dokumentacije), a procenjena vrednost usluge koja se traži tom partijom je 11,5 miliona dinara.

U „partiji 20“, koja se odnosi na Petlovaču, a čija je procenjena vrednost je 16,8 miliona dinara, traži se skladištar za 3.200 tona merkantilne pšenice.

„Partijom 39“ se traži usluga skladištenja 4.500 tona merkantilog kukuruza u Pančevu, a procenjena vrednost usluge je 12,6 miliona dinara.

Završetak trajanja ugovora je 31. decembar 2024. godine, vidi se u javnom pozivu.

Rok za podnošenje ponuda je 3. jul.  Pregled svih partija dat je na Portalu javnih nabavku.

Robne rezerve pominjemo samo kad zagusti

Skladištar se obavezuje da za potrebe Direkcije skladišta, čuva i obnavlja ugovorom propisane količine merkantilne pšenice ili merkantilnog kukuruza.

Obaveza izabranog ponuđača biće da žitatice koje je primio na čuvanje za račun Direkcije skladišti i čuva u silosu, u skladu sa tehničko tehnološkim uslovima za dugoročno čuvanje i da u skladu sa tim vrši obnavljanje radi očuvanja kvaliteta i količine.

Skladištar će morati da u svakom trenutku na stanju ima količinu predmetnog žita koja odgovara knjigovodstvenoj evidenciji Republičke direkcije za robne rezerve.

„Izabrani ponuđač se obavezuje da merkantilnu pšenicu i /ili merkantilni kukuruz odvojeno skladišti, u posebnim silo – ćelijama, sa oznakom ‘roba Republičke direkcije za robne rezerve'“, navodi se u specifikaciji.

Robne rezerve se obrazuju i koriste za obezbeđenje snabdevenosti i stabilnosti na tržištu u slučaju vanrednih situacija, nastupanja ili neposredne opasnosti nastupanja ozbiljnih poremećaja na tržištu vanrednog ili ratnog stanja, piše u zakonu o robnim rezervama

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.