Vesti iz zemlje

25.07.2020. 09:47

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

RFZO će vraćati novac dat za testiranje ako kovid test nije izvršen

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) objavio je da počinje povraćaj novca gradjanima koji su na lični zahtev obavili testiranje RT-PCR metodom na prisustvo virusa koronavirusa ili serološko testiranje na prisustvo antitela, nav...

Foto: Pixabay

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) objavio je da počinje povraćaj novca gradjanima koji su na lični zahtev obavili testiranje RT-PCR metodom na prisustvo virusa koronavirusa ili serološko testiranje na prisustvo antitela, navodi se u saopštenju.

Razlog za povraćaj novca može se izvršiti ako je došlo do pogrešne uplate, ako licu nije bila potrebna usluga na lični zahtev, ukoliko licu nije pružena usluga na lični zahtev, kada se navode razlozi i drugo.

Ti gradjani treba direkciji RFZO-a da dostave popunjen obrazac zahteva, dostupan na sajtu RFZO-a ili u slobodnoj formi.

Potrebno je da pojedinci tu navedu prezime i ime, adresu, jedinstveni matični broj gradjana (JMBG), a za strane državljane broj osiguranja ili broj pasoša.

Za pravna lica koja traže povraćaj novca potrebno je navesti naziv, sedište adresu i PIB pravnog lica, i spisak zaposlenih za koje se traži povraćaj novca, s podacima o licima i JMBG.

Takodje je potrebno dostaviti kopiju naloga o uplati, iznos koji se zahteva za povraćaj, razlog podnošenja zahteva i naziv banke i broj tekućeg računa na koji će novac biti uplaćen.

Podnošenje zahteva se može obaviti na imejl adresu testovi@rfzo.rs ili u pismu poslatom na adresu: Republički fond za zdravstveno osiguranje, Jovana Marinovića 2, 11040 Beograd, sa obaveznom naznakom „Zahtev za povraćaj sredstava na ime testiranja na lični zahtev“.

*Vest je ispravljena u 11:13, dodatkom druge rečenice koja ukazuje iz kojih razloga se može dobiti povraćaj novca.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.