Elektronski dnevnici još nisu sasvim zaživeli u praksi

Roditelji i dalje nemaju uvid u elektronske dnevnike

Elektronski dnevnici još nisu sasvim zaživeli u praksi
Elektronski dnevnik uveden je u 831 od 3.578 osnovnih i srednjih škola u Srbiji, a roditelji još nisu u mogućnosti da elektronskim putem imaju uvid u ocene i izostanak dece, pišu Večerenje novosti.

U Ministarstvu prosvete su rekli da će do kraja godine biti urađene obuke u svim školama, a kako Večernje Novosti pišu utisci o tome kako funkioniše ta novina u školama u kojima je uvedena su različiti, pa u nekim školama tvrde i da se problemi samo gomilaju.

Jedna od nastavica u osnovnoj beogradskoj školi rekla je da je dnevnik jednostavan za upotrebu, ali da trenutno ne predstavlja olakšanje.

"Nastavnicima je na raspolaganju samo jedan kompjuter. U školu sam prvih dana nosila svoj laptop, ali bežični interent u školi je loš, pa ni to nije pomoglo. Tako da vodim evidenciju u svesci, a kada dođem kući prepisujem u elektronski dnevnik na kućnom računaru", rekla je ta nastavnica.

U Ministarstvu su međutim rekli da elektronski dnevnik odlično funkcioniše u svim školama u kojima je uveden i da se sistem kontinuirano nadograđuje.

Novina da roditelji mogu da imaju uvid u elektronski dnevnik je inače "zapela" zbog zamerki poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

"Roditeljski modul još nije aktiviran jer želimo da zaštitimo sve osetljive podatke o ličnosti koji se odnose na našu decu. Preduzeli smo korake koji su neophodan uslov za rad tog modula", naveli u sagovornici Novosti.

U Kancelariji poverenika su rekli da postupak nadzora prema ministarstvu prosvete još nije okončan, da su zajedno radili na otklanjanju nedostataka i da je u toku izrada pravilnika.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara