Foto: Promo

Sajam francuskih univerziteta sutra u Beogradu

Foto: Promo
Francuski instituti iz zemalja Zapadnog Balkana sutra organizuju deseti po redu putujući studentski sajam, tokom kog će mladi imati priliku da dobiju precizne informacije o mogućnostima studiranja u Francuskoj i o načinima za finansiranje svoje mobilnosti.

Sajam u Rektoratu Univerziteta u Beogradu će u 10.00 časova otvoriti ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni i Milica Vinaver, direktorka Frankofonog centra za univerzitetsku uspešnost. Sajam će u četvrtak, 24. oktobra, biti održan na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Tom prilikom studenti će imati priliku da se neposredno sretnu sa predstavnicima francuskih univerziteta i najprestižnijih škola, kao i predstavnicima Frankofone univerzitetske agencije (AUF), Fonda za mlade talente Ministarstva omladine i sporta Srbije, Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu i programa Fondacije Tempus i Erasmus +.

„Svake godine, broj srpskih studenata koji se upisuju u francuske visokoobrazovne ustanove raste: u univerzitetskoj 2018/2019. godini bilo ih je oko 800, a preko 50 njih imalo je stipendiju Vlade Francuske, dok je 19 srpskih istraživača takođe imalo pomoć za mobilnost za rad na razvijanju istraživačkih projekata sa francuskim timovima", navodi se u saopštenju organizatora.

U skladu sa novom nacionalnom strategijom pod nazivom Dobodošli u Francusku / Odaberite Francusku", obrazovne institucije i srodne organizacije iz te države će se truditi da ojačaju položaj Francuske kao privilegovane destinacije za visoko obrazovanje kampanjom koja u Srbiji počinje na jesen 2019. godine.

Povodom „Putujućeg studentskog sajma", Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji pokreću novi konkurs za dodelu stipendija za Master 2 i doktorate u komentorstvu za univerzitetsku 2020/2021. godinu.

Konkurs će biti otvoren do 16. marta 2020, a stipendije su namenjene onima koji imaju visok nivo francuskog i/ili engleskog jezika, odličan akademski profil, a dodeljuju se za sve oblasti i studijske programe u Francuskoj.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.