Sanofi zatvara filijalu u Srbiji posle 15 godina

Sanofi vakcina, FOTO: Pixnio

Poznata farmaceutska kompanija Sanofi zatvoriće posle 15 godina svoju filijalu u Srbiji, Sanofi Aventis doo, saznaje Nova ekonomija.

Direktor filijare Semir Attar potvrdio je za Novu ekonomiju da je kompanija Sanofi donela odluku o novom modelu poslovanje koji podrazumeva distribuciju preko lokalnog partnera, a koji će se primeniti od 2022. godine. 

Novi model poslovanja preko lokalnog distributera primeniće se u više zemalja u ovom regionu uključujući i Srbiju, naveo je Attar.

"Novi poslovni modeli su razmotreni i za nekoliku zemalja u našem regionu, ali uvek imajući u vidu prioritet nesmetanog snabdevanja tržišta našim lekovima i vakcinama. Drugim rečima, želimo naglasiti da dostupnost naših lekova i vakcina pacijentima u Republici Srbiji nije upitna", rekao je direktor beogradske filijale.

Srpska filijala francuske kompanije Sanofi otvorena je 2006. godine. Prema poslednje dostupnom izveštaju o poslovanju za 2019, u kompaniji je bilo zaposleno 58 radnika.

Sanofi je, između ostalog, poznat po Pentaxim-u, vakcini protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja, dečje paralize i Haemophilusa tip b.  Sanofi Aventis je četvrta najveća farmaceutska kompanija na svetu. Kako se navodi na sajtu farmacijamedicina.rs, kompanija je prva na svetu otpočela sa proizvodnjom vitamina C na industrijskom nivou, a takođe je bila i prvi nacionalni proizvođač insulina i penicilina.

Koliko su stvarno plaćeni lekari u Srbiji

I.P.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara