Vesti iz zemlje

05.09.2019. 16:54

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Schneider Electric planira širenje, potrebni zaposleni svih profila

Schneider Electric iz Novog Sada i njen direktor Luis D’Acosta ugostili su predstavnike medija na kasnom doručku, kako bi predstavili ovu multinacionalnu kompaniju, koja se bavi elektroenergetskim inženjeringom.

Foto: Nova ekonomija

Luis D’Acosta je inženjer elektrotehnike poreklom iz Urugvaja, a u Novi Sad se doselio iz Hjustona. Ima preko 25 godina iskustva u oblasti elektroenergetskih sistema i master diplomu iz upravljanja poslovanjem u oblasti globalnih finansija i marketinga, a na poziciju direktora Schneider Electric DMS NS je stupio u martu 2018. godine i zadužen je za Smart Grid Services širom sveta, gde vodi razvoj i implemntaciju softverskih rešenja, kojima se digitalizuju svetska distributivna preduzeća.

U svom izlaganju je istakao da mu je jako drago što je postao deo tima multinacionalne kompanije u Novom Sadu i da ga Srbija podseća na Latinsku Ameriku, gde je odrastao. Kompanija, koju sada vodi pruža usluge gradovima širom sveta poput Sao Paola i Manile.

Schneider Electronics DMS NS

Foto: Schneider Electric DMS NS

„Prvi put kada sam došao u Novi Sad, bio sam oduševljem tehničkim ekspertima u ovoj kompaniji i nivoom posvećenosti koju poseduju ljudi u Srbiji, koji nisam video ni u Evropi ni u SAD-u. Planiramo da širimo mrežu na globalnom nivou, imamo centre u različitim delovima sveta, a najveći je ovaj u Novom Sadu odakle planiramo da nastavimo uspešno poslovanje. Naš proizvod ADMS (Advanced Distribution Management System) je proglašen za najbolji na svetu sedam godina zaredom, iako za konkurente imamo neke od najvećih svetskih kompanija iz ove oblasti.“ rekao je D’Acosta. 

Dodao je da imaju dobru saradnju sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu, ali da su im potrebni i stručnjaci iz drugih oblasti. „Da bi uspešno vodili kompaniju potrebni su vam i stručnjaci iz oblasti finansija, marketinga, IT-a, scrum masteri, ali i drugi profili radnika. U kompaniji imamo i kafiteriju i teretanu pa je potrebno i to neko da vodi“ kroz šalu je dodao gospodin D’Acosta. 

Iz Schneider Electic DMS NS navode da su deo Schneider Electric Francuska postali 2019.  godine kada je ova kompanija postala stoodstotni vlasnik.

Njihov glavni proizvod, DMS softver, obuhvata razne analitičke funkcije za proračun i optimizaciju rada elektrodistributivnih kompanija, a takođe obezbeđuju i alate potrebne za efikasno praćenje, upravljanje, dizajn i optimizaciju distributivnih sistema.  

3

„Ovaj paket je najnapredniji softverski sistem na svetu, što je potvrđeno od strane vodećih konsultantskih kuća u SAD-u. Softver izvršava sve tehničke zadatke u distributivnim kompanijama na efikasan i optimalan način i ispunjava zahteve razvoja iz oblasti energetike širom sveta.“ navode iz Schneider Electric DMS NS. 

Razvoj softvera je započet 1995. godine, a do danas je obezbeđeno partnerstvo sa više međunarodnih kompanija i elektroprivreda iz zemlje i regiona. 

Schneider Electric Global razvija savremene tehnologije i rešenja za upravljanje energijom i procesima na bezbedan, pouzdan, efikasan i održiv način. Predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizaciju u domovima, objektima, data centrima, infrastrukturnom i industrijskom sektoru. Više od 180 godina istorije i inovacija, kroz predanost, stručnost i kombinovanu snagu preuzetih kompanija, nastavlja da ostvaruje inovacije na svim nivoima, u cilju obezbeđenja primene principa „Life Is On”. Kompanija posluje u preko 100 zemalja širom sveta sa preko 160.000 zaposlenih.

4

Ogranak kompanije u Novom Sadu okuplja preko 1000 stručnjaka (30 doktora nauka) iz oblasti energetike i računarstva sa višegodišnjom saradnjom sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima i IT integratorima širom sveta.  Softver je u upotrebi u preko 80 elektroprivreda širom sveta i 170 kontrolnih centara sa ukupno 400 miliona električnih potrošača.

V. Vuksanović

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.