Vesti iz zemlje

05.04.2023. 14:20

Siemens

Autor: Nova ekonomija

Siemens Media Award 2023

Siemens nagrađuje najbolje novinare i kreatore sadržaja na društvenim mrežama

Vizual: Siemens

Kompanija Siemens sa zadovoljstvom objavljuje Siemens Media Award 2023, novo regionalno takmičenje koje će paralelno biti održano u sedam zemalja centralne i istočne Evrope (Austriji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji).

Ovogodišnji konkurs nosi temu „Tehnologija sa svrhom“ i otvoren je za novinare štampanih i digitalnih medija kao i za kreatore sadržaja na društvenim mrežama, koji su u poslednjih 12 meseci pisali na pomenutu temu.

Siemens već godinama kroz novinarsko takmičenje podstiče i nagrađuje medijsko izveštavanje o ključnim temama modernog društva, dok učesnicima konkursa pruža mogućnost da razmene iskustava sa kolegama iz zemalja u regionu.

U ovogodišnjem takmičenju mogu učestvovati predstavnici medija i kreatori sadržaja na društvenim mrežama koji svoje radove na temu „Tehnologija sa svrhom“, objavljene u periodu od početka aprila prošle do kraja aprila ove godine, dostave kompaniji do 5. maja 2023.

Konkurs je otvoren za prijavu originalnih radova novinara štampanih medija, novinskih agencija, radija, TV i novinskih portala, kao i za blogere, jutjubere i druge kreatore sadržaja na društvenim medijima, pod istim uslovima.

„Nauka i tehnologije su glavna pokretačka snaga privrede i društva unazad vekovima, ali i nešto što oblikuje naše živote. Nama su važne „tehnologije sa svrhom“, one koje unapređuju kvalitet poslovanja i života, odgovorno postupaju sa resursima i brinu o budućnosti planete. Upravo zato, novinare i kreatore digitalnog sadržaja pozivamo da nam pošalju svoje originalne radove o značaju modernih tehnologija.

Želimo da nagradimo priče o tehnologijama koje rešavanju globalne probleme, poput klimatskih promena, pametnoj infrastrukturi, digitalnim fabrikama, ekološki odgovornom transportu, boljoj dijagnostici i lečenju bolesti. Gotovo da ne postoji oblast rada i života na koje “tehnologije sa svrhom“ nisu uticale, a na nama je da istaknemo njihov značaj“, izjavila je Jovana Vukotić, rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Siemens Srbija.

Na ovogodišnjem konkursu lokalni žitakmičenjeri imaće zadatak da odabere tri najbolja rada, pri čemu će prvoplasirani biti pozvan na regionalno takmičenje u prestonicu Austrije. Lokalni pobednik iz svake zemlje direktno se kvalifikuje za finalno takmičenje, a na ovom gala događaju u Beču biće izabran jedan regionalni pobednik koga očekuje nagradno putovanje na Salzburški festival u Austriji za dve osobe, gde će osim umetničkog sadržaja imati priliku da se upozna i sa tehnologijama koje se nalaze iza bine.

Siemens poziva sve zainteresovane novinare i kreatore sadržaja na društvenim mrežama da svoje originalne radove dostave na cc.rs@siemens.com. Rok za podnošenje prijava je 5. maj ove godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.