Sindikati Aerodroma Nikola Tesla nisu zadovoljni visinom dobiti za zaposlene

Četiri sindikata Aerodroma Nikola Tesla, koji je u koncesionom vlasništvu francuske kompanije Vansi, danas su izrazili protest jer nisu zadovoljni preliminarnom visinom iznosa dobiti za 2018. godinu, koja je namenjena zaposlenima.

Oni su ocenili, da je način na koji se rešava učešće zaposlenih u dobiti, osmišljen kao princip radi lične promocije pojedinaca i kap koja je prelila čašu, saopštio je sindikat Sloga.

U znak protesta sindikati, među kojima su i sindikati Zajedno, Nezavisni sindikat i ASNS, uputili su dopis predsedniku Srbije, predsednici Vlade Srbije, ministru za rad, mistarki saobraćaja, predsednici nadzornog odbora, generalnom direktoru i skupštini akcionara Aerodroma Nikola Tesla.

U dopisu su naveli da su uvek bili pouzdan partner svoje kompanije i lojalni poslovnim izazovima i gledali na aerodrom kao na svoju drugu kuću.

Sindikati su zvaničnicima poručili i da su bili svesni da se kompanija mora privatizovati zbog mnogobrojnih faktora koji su vremenom uticali na državu.

Istaknuto je i da nisu štrajkovima opstruisali privatizaciju, ali da se sada osećaju prevareno, budući da su se nadali i pristojnom udelu od dobiti Aerodroma "Nikola Tesla".

"Apsurdno je da radnik jedne od najboljih kompanija u Srbiji, pa i regionu, prodje gore od ranika Azotare, Galenike, Telenora, Železare, pivare, cementara, uljara, šećerana, PKB-a", navodi se u dopisu i dodaje da su sve te kompanije trudile da svoje zaposlene obezbede nekom otpremninom

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara