Skoro 60.000 potpisa za zabranu rijaliti programa

Foto: Pixabay

Peticiju za zabranu rijaliti programa koju je organizovalo udruženje "Srbija u pokretu" je potpisalo 59.000 ljudi, a samo u jednom danu oko 30.000 građana, navode iz udruženja i dodaju da će potpise sutra u 10 sati predati predsednici Vlade Ani Brnabić.

Udruženje je navelo da sada kada svi sedimo kod kuće i kada se naredne nedelje sprema karantin od 4 dana, TV Happy i TV Pink direktnim emitovanjem rijaliti programa krše mere zabrane okupljanje. U momentima kada se veliki broj lekara bez zaštitne opreme bori za živote i zdravlje građana, na televiziji razni šarlatani i nadrilekari daju potpuno neumesne izjave za korona virus.

Ističu da se umesto emisija koje će inspirisati nekog novog Milankovića i Crnjanskog, svakim danom emituje nasilje nad ženama, uvrede, samopovređivanje i smanjuju se šanse da će mladi na ovakvoj prekretnici krenuti putem nauke i kulture, pokazujući još jednom da je Srbija zemlja velikana.

Najavili su da je ovo samo prvi korak i da nakon predaje potpisa planiraju veliku online akciju.

"Poslednji korak će biti usvajanje zakona o ograničenju rijaliti programa koji se nalazi u Skupštini i Pupin, Tesla, crtaći za decu, Ivo Andrić ponovo na našim ekranima. Nacionalne frekvencije su dužne da to ispune zbog zakona. Mi smo dužni da ih nateramo da taj zakon poštuju zbog naše dece. Možda trenutno stanje, naročito na TV ekranima ne deluje sjajno, ali momenat kada ćemo ponovo imati normalan TV program zavisi isključivo od svih nas zajedno!", navode iz udruženja Srbija u pokretu. 

Peticija se nalazi na linku https://peticije.srbijaupokretu.org/petitions/zabrana-rijaliti-programa

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.