Spojili dve ljubavi FOTO: YT

Slikari, a prave video igre

Spojili dve ljubavi FOTO: YT

Aleksandar Petrović i Ivan Stikić su slikari, ali i ljubitelji fikcije i naučne fantastike. U Munzesky Games Studiju spojilu su četkicu i video igre. 

Ideja da počnu da prave video-igre se prirodno nametnula, jer im video-igre kao specifična forma medija omogućavaju da svoje klasične veštine (crtanje, slikanje, vajanje) najbolje primene, a da i dalje ostanu u domenu umetničkog izražavanja, poručila su njih dvojica studentima na gostujućem predavanju na Akademiji umetnosti. 

Kako se navodi u tekstu objavljenom na sajtu Akademije, Ivan i Aleksandar trenutno rade na dva projekta.

"Sol Invictus” je naučno-fantasična "point and click” avantura smeštena u kvaziutopijsku budućnost Sunčevog sistema koja prikazuje svet autoritarne vlasti i korporativnih mahinacija u dugogodišnjem sukobu protiv odbegle A.I.
Likovi u igri su snimani realni (kostimirani) ljudi i kombinovani sa crtanim pozadinama i 2D animacijom.

"Munze 22” je takođe "point and click” avantura, ali u žanru komedije i parodije. Igrač je u ulozi lokalnog dokoličara, koji sve što želi jeste da nabavi pivo posle 22 časa za vreme prohibicije. To je inicijalna kapisla koja ga pokreće da u toku jedne večeri upliva u avanturu iz koje izlazi kao "local hero” i osvaja "ribu koju gotivi”. Radnja je smeštena u romantizovanu verziju Zemuna, u igri grad zvani Munze. 

Pogledajte trejler igrice "Sol Invictus”


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara