Srbija

15.11.2021. 12:08

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Startap akcelerator za mlade preduzetnike

Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart su pokrenuli startap akcelerator Univerzum, za mlade preduzetnike koji će kroz mentorski program pomoći preduzetnicima u realizaciji njihovih inovativnih ideja u svim fazama razvoja. Prijave su počele i t...

Foto: Pixabay

Srbija

15.11.2021. 12:08

Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart su pokrenuli startap akcelerator Univerzum, za mlade preduzetnike koji će kroz mentorski program pomoći preduzetnicima u realizaciji njihovih inovativnih ideja u svim fazama razvoja. Prijave su počele i traju do 17. novembra.

Mogu se prijaviti timovi i kompanije sa originalnim proizvodom ili uslugom koji žele da razviju svoju ideju, a prijava i učešće su potpuno besplatni.

Projekat Univerzum zamišljen je kao biznis akcelerator, koji će nastojati da startap timovima obezbedi neophodne veštine i alate za razvoj njihovih proizvoda, poslovnu edukaciju i važne kontakte, a u tome će im pomoći brojni domaći i inostrani stručnjaci, kao i iskusni preduzetnici.

Kompanija Mozzart je za ovaj startap akcelerator odvojila fond od 25.000 evra, tako da će najbolje biznis ideje dobiti i novčane nagrade od 5.000 evra kako bi dalje razvijali svoj startap.

Učesnici će moći da se Povežu sa drugim osnivačima kompanija i timovima, stručnjacima i mentorima, kao i potencijalnim investitorima, čime će značajno proširiti svoju mrežu kontakata koji im, u budućnosti, mogu pomoći.

„Odlično je da se Univerzum pojavio, jer će pružiti podršku mnogim startapima, ali i zato što predstavlja sjajan primer partnerstva između privatnog sektora i Univerziteta, a upravo su se takva partnerstva pokazala kao veoma uspešna u brojnim vodećim startap ekosistemima u svetu“, ocenio je direktor Global Entrepreneurship Network (GEN) Srbija Miloš Došen, koji je ujedno i jeda od mentora programa.

Timovi će takođe dobiti šansu i za veću investiciju jer će imati priliku za Pitch sa investitorima na kraju programa.

„Ovaj projekat bi trebalo da bude vetar u leđa mladim ljudima da shvate sve prednosti i izazove, te da se odvaže na dalje korake u pravcu podizanja sopstvenih kompanija koje će jednog dana, baš kao i Mozzart, biti prepoznate i uspešne“, rekao je menadžer razvoja Mozzarta, Arsen Lončar, jedan od mentora, i dodao da uz znanja stečena školovanjem i uz rad na lilčnom usavršavanju kroz razvoj startapa nikako ne mogu da pogreše.

Učesnici će naučiti kako da kreiraju najbolju biznis strategiju za svoju kompaniju pomoću, inovativnih, preduzetničkih metodologija.

Pitch-ovanjem svoje originalne ideje će obezbediti učešće u Akcelerator programu, kojim će povećati mogućnosti za dalji rast i saradnju sa potencijalnim investitorima, a radionice i događaji, koje, otkriće im sve tajne poslovnog uspeha i osigurati potrebna znanja i veštine za dalji razvoj.

Univerzum je jedinstveni biznis akcelerator program čija je misija je da ti obezbedi neophodne veštine i alate, najbolju biznis edukaciju tima stručnjaka iz zemlje i sveta, važne kontakte i mogućnosti. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.