Colosseum Sports Tech Summit FOTO: Naučni tehnološki park

Startapi kao sastavni deo sportske nacije

Colosseum Sports Tech Summit FOTO: Naučni tehnološki park

Tehnološke inovacije su danas glavni pokretači promena u industriji sporta - tehnologija pomaže sportistima da pomeraju lestvice svojih mogućnosti, razviju efikasnije metode za pripremu i  oporavak i postižu bolje rezultate. 

Zahvaljujući novim tehnološkim rešenjima transformisan je i način emitovanja sportskih sadržaja i uključenost gledalaca, rastuća gejming industrija otvorila je potpuno novu dimenziju sporta, a inovacije bi mogle da odigraju i ključnu ulogu za buduće uspehe Srbije kao „sportske nacije", zbog čega bi glavni akteri trebalo da udruže snage u stvaranju okruženja za razvoj novih ideja u ovoj oblasti.
 
Ove poruke poslate su  sa Colosseum Sports Tech Summit-a, jedinstvenog događaja koji je ozvaničio početak prvog programa podrške startapima koji razvijaju nova tehnološka rešenja u sportu - Colosseum Sports Tech Serbia. 

Program, koji Naučno-tehnološki park Beograd sprovodi u saradnji sa izraelskom organizacijom Colosseum Sport, nastoji da poveže sportsku zajednicu sa inovatorima kako bi se unapredila iskustva i ubrzala primena tehnoloških rešenja, a startapima u ranoj fazi razvoja obezbedila podrška za dalji razvoj njihovih ideja u ovoj oblasti.
 

PROČITAJTE JOŠ: INVESTICIJE U DOMAĆI IT PORASKE 23 PUTA


Više od 30 vodećih međunarodnih i lokalnih eksperata, sportista i inovatora diskutovali su o izazovima i prilikama u novom sportskom okruženju i ukazali na primere uspešnih inovacija, a svim startap timovima i kompanijama koji imaju ideju kako da inoviraju u ovoj oblasti upućen je poziv da se prijave za učešće na programu do 26. maja.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara