FOTO: Mašinski fakultet

Studentima iz Srbije prvo mesto za letelicu sa pogonom na vodu

FOTO: Mašinski fakultet
Idejno rešenje letelice koje su predstavila petorica studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu osvojilo je prvo mesto u prvoj rundi međunarodnog studentskog takmičenja Airbus Sloshing Rocket 2019.

Dušan Babić,  Lazar Popović, Radovan Đurović,  Đorđe Trampa i Nikola Popović nagrađeni su za idejno rešenje letelice sa rezervoarom kojim se minimizira „sloshing" efekat, odnosno bućkanje, saopštio je Mašinski fakultet.

Idejno rešenje studenata iz Srbije proglašeno je najboljim u konkurenciji 50 timova iz celog sveta, a druga runda takmičenja biće održana u Grčkoj u julu. 

PROČITAJTE JOŠ:Tom prilikom će se ocenjivati tehničko rešenje, odnosno konstrukcija, dolet i vreme leta, kao i cena i način izrade letelice, navodi se u saopštenju.

Nagrađeni studenti Mašinskog fakulteta učesnici su projekta „Aurora", autonomne letelice sa pognonom na vodu. Projekat se realizuje u okviru time koji okuplja studente Mašinskog i još tri fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Organizatori takmičenja su kompanija Airbus i Euroavia – Evropsko udruženje studentskih timova koji se bave projektovanjem i izradom letelica.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara