Vesti iz zemlje

22.05.2017. 09:54

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Sudski izvršitelji danas neće pleniti imovinu KBC Dragiša Mišović

Odložen dolazak sudskih izvršitelja koji su trebali da plene imovinu u KBC Dragiša Mišović zbog pravosnažne presude od milion evra, rekao je Tanjugu direktor te ustanove Radisav Šćepanović.

Dolazak izvršitelja najavljen je bio za danas u 09:00 sati, a oni su mogli da plene kompletnu pokretnu opremu, kao i vozila. U toj bolnici danas sve normalno funkcioniše i pacijenti dolaze na zakazane preglede.

Plac je, kako je Šćepanović pojasnio, pripao časnim sestrama koje su tu napravile svoj dom, a 1992. ga prodale kompaniji Koling koja je sada vlasnik objekta i placa, a koja je u stečaju. 

Zašto je tužena bolnica, a ne država, koja je eksproprisala zemljište Šćepanoviću nije jasno, ali mu je još nejasnija pravosnažna presuda prema kojoj bolnica mora da plati milion evra kao nadoknadu štete. 

„Zašto je bolnica tužena, kojom logikom ne znam. Ništa od naših argumenata nije uvaženo na sudu, već je doneta presuda da bolnica plati oko milion evra. Bolnica nema ta stredstva niti je u mogućnosti da plati odštetu, pa nam je pre godinu dana blokiran račun“, pojasnio je Šćepanović. 

Država se pobrinula, kako je rekao, da lekari i bolesnici ne trpe zbog toga, da se lekarima isplaćuju plate i da se nabavlja neophodan potrošni materijal. Kako kaže, uputili su molbu Komori izvršitelja da se izvršenje odloži, jer ukoliko se bude plenila pokretna imovina – aparati, vozila, bolnica neće moći da funkcioniše. 

Šćepanović se nada da do zaplene imovine neće doći i da će se konačno naći rešenje za problem „Mišovića“. Kako kaže, oni su od Višeg suda tražili ponavljanje kompletnog postupka, a odluku Višeg suda o tome očekuju uskoro. 

Šćepanović kaže da je razgovarao sa Simonidom Tanasijević, koja je naslednica placa i da je ona bila spremna da od svega odustane, ali se onda predomislila. 

„Ona je dala ovlašćenje advokatu, njenom bratancu, koji je pokrenuo spor. Zapanjena je bila kada je on umesto države tužio bolnicu“, rekao je Šćepanović. 

Dodaje da je advokat, inače Simonidin bratanac, jedini naslednik. 

Direktor bolnice kaže da ovaj postupak neće blokirati predviđene radove na rekonstrukciji stare bolnice koja je izgorela pre osam godina. Radovi počinju u avgustu ove godine i predvidjeno je da budu završeni tokom naredne godine. 

„Imaćemo bolnicu koja je uređena po najvećim svetskim standardima“, rekao je Šćepanović i dodao da će u novoj zgradi biti hirurgija, interna, kardiologija, da se uvode nove stvari poput invanzivne kardiodijagnostike, angio sale sa opremom koju ranije nisu imali – magnetna rezonanca, skener.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.