Vesti iz zemlje

11.04.2017. 14:46

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Tomislav: Fondacija Dragice Nikolić je čista kao sunce, tu nikad nije bilo kriminala

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da policija nikada nije ušla u prostorije Fondacije Dragica Nikolić, da u toj fondaciji nije bilo kriminala i da je ona čista kao sunce.

„Nije bilo kriminala, niti može da ga bude. A vas koji objavljujete, ipak molim da kažete ko je bio taj koji je predao krivičnu prijavu i šta piše u toj prijavi, a sakrijte ime tog ko je predao prijavu da vidimo šta prijava sadrži. Dakle, ono što ne postoji, ne može da bude predmet pažnje, pa ni moje“, rekao je Nikolić.

On je kazao da na računu Fondacije ima novca i da ona raspolaže novcem. Na pitanje da li će Fondacija nastaviti da radi i kada on ode s predsedničke funkcije, Nikolić je odgovorio da to zavisi od donacija.

„Nastavljamo rad ako budemo uspeli da obezbedimo donacije, a ako ne, Fondacija će lepo i mirno da završi svoju misiju. Neko drugi je dužan da to isto nastavi da radi“, kazao je Nikolić. 

On je rekao i da je laž da novac „ide sa strane“. 

„Svakome ko je to objavio, kažem da je to laž. I nekome izgleda ne vredi da iznosite istinu. Ako je Fondacija dala saopštenje, i MUP, zašto više? Čemu to? A neka mi bolje kažu šta žele od mene, da bih znao kako da se postavim. Fondacija je čista kao sunce“, rekao je Nikolić. 

Nikolić je rekao da je Fondacija pre četiri meseca dostavila spisak donatora Agenciji za borbu protiv korupcije, iako nije bila obavezna, ali da se Agencija nije oglašavala. 

„Ima nečega što se meni ne sviđa. Agencija ćuti već četri meseca i ne odgovara da li ima korupcije ili nema, a sad se pojavljuju inspektori kod ljudi koji su samo označeni kao donatori. Pojavljuju se i neke medijske kuće. Nisu dali svima taj spisak, a nekima koji su im mili i privilegovani, dali su im, ali to ne menja stvari“, naveo je on. 

Nikolić je istakao da nije bilo kriminala, niti može da ga bude. Na pitanje da odgovori da li je bilo uplata iz Ujdinjenih Arapskih Emirata, Nikolić je rekao da ni jedna uplata nije bila mimo računa u banci. 

„Nemojte da pitate da li je možda došlo preko računa ili otišlo džep. Ni jedna uplata nije bila bez uplate na račun banke, bez kontrole u američkoj banci, gde sve uplate u devizama u Srbiji stižu“, dodao je on.

Predsednica Fondacije, Dragica Nikolić dodala je da sve ide na kontrolu. 

„Neka kažu na koje račune je uplaćen novac. Vi znate da sve ide na kontrolu. U banci ne možete da podignite ni jedan dinar za vaše troškove“, navela je ona.

Dragica Nikolić je kazala da se na svakoj donatorskoj tabli može videti ime donatora za konkretan slučaj.

Sredstvima Fondacije danas je u Kragujevcu otvoren „Kreativni Veliki park“ na 10.000 kvadratnih metara, u koji je uloženo 500.000 evra. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je ranije saopštilo da pripаdnici Službe zа borbu protiv orgаnizovаnog kriminаlа, niti bilo koje druge orgаnizаcione jedinice tog ministarstva, ne sprovode istrаgu poslovаnjа Fondаcije Drаgice Nikolić, supruge predsednikа Srbije. 

Ministarstvo je demantovalo pisanje medija koji je danas preneo da inspektori Odeljenja MUP-a za privredni kriminal od prošle nedelje proveravaju poslovanje te fondacije, i da se sumnja da je pola miliona evra, umesto na gradilištima, završilo u nečijim džepovima.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.