Panel u Naučno tehnološkom parku FOTO: NTP

Tridesetak startapa predstavilo svoje poslovne ideje velikim kompanijama

Panel u Naučno tehnološkom parku FOTO: NTP
Tridesetak startapa predstavilo je danas u Naučno-tehnološkom parku Beograd svoje poslovne ideje predstavnicima 11 velikih kompanija koje posluju u Srbiji. 

Održano je više od 100 B2B susreta, u okviru kojih su startapi u trajanju od 5-10 minuta predstavili svoj proizvod ili uslugu velikim kompanijama. 

Razmatrane su mogućnosti za uspostavljanje saradnje, unapređenja poslovanja, a najavljeni su i konkretni dogovori.

Susreti inovativnih startapa sa predstavnicima velikih kompanija na tržištu organizovani su u okviru Startup Business Forum 18-The future is coming, održanog danas u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

Na skupu u organizaciji Privredne komore Srbije, Naučno-tehnološkog parka Beograd, Privrednog foruma mladih i Ministarstva omladine i sporta, učestvovali su predstvnici vodećih domaćih i stranih kompanija: Robert Bosch, Telekom Srbija, Aerodrom Nikola Tesla, MK Group, PWC, Pošta Srbije, Telenor, Nectar Group, EPS, NIS i Delta Holding.

Forum je bio odlična prilika da startapi upoznaju kompanije sa novim proizvodima i tehnologijama koje razvijaju, iskoriste nove poslovne mogućnosti i sagledaju svoju poziciju u odnosu na tržište i konkurenciju. 
Istovremeno, velike kompanije dobile su mogućnosti da u direktnoj interakciji sa tehnološko-inovativnim startapima nađu partnere i podršku za unapređenje i inoviranje poslovnih procesa.

Saradnja velikih i malih preduzeća - koalicija za budućnost, bila je i tema panela koji je otvorio Startup business forum. Diskusija u kojoj su učestvovali predstavnik PKS-a, Telekoma Srbija i kompanija Bitgear i 30Hills, imala je za cilj da podstakne dinamičniju interakciju među privrednim subjektima, dok je saradnja
Telekoma i Bitgear-a predstavljena kao pozitivan primer iz prakse koji podržava ovakav koncept saradnje.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.