Vesti iz zemlje

31.03.2021. 13:36

Saopštenje kompanije

Autor: Nova Ekonomija

Turski Acibadem kupio Bel Medic

Acibadem Health Group, lanac bolnica iz Turske,  saopštio je da je postao većinski vlasnik privatne zdravstvene ustanove Bel Medic, koja posluje u Srbiji i koja postoji već 26 godina. Suvlasnik i generalni direktor Bel Medica, ...

Foto: Pixabay

Acibadem Health Group, lanac bolnica iz Turske, postao je većinski vlasnik privatne zdravstvene ustanove Bel Medic, koja posluje u Srbiji i koja postoji već 26 godina. 

Suvlasnik i generalni direktor Bel Medica, kako se naglašava u saopštenju, ostaje jedan od njegovih osnivača Jasmina Knežević.

Posle ove transakcije i promene u vlasništvu, Bel Medic će ubuduće poslovati pod imenom Acibadem Bel Medic.

„Naši građani već imaju pozitivna iskustva sa Acibadem zdravstvenim sistemom koji je i kod nas već prepoznat po medicini najvišeg nivoa i u kome se puno misli o pacijentu i njegovom kompletnom zadovljstvu“, izjavila je  jedan od osnivača Bel Medic-a, Jasmina Knežević.

Acibadem Healthcare Group posluje u Turskoj od 1991. godine, a sistem funkcioniše i u Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, Holandiji.

„Verujemo da će težnja naše grupe za izvrsnošću i prvoklasnom uslugom prema pacijentima dati pozitivan doprinos srpskom tržištu zdravstvene zaštite“, izjavio je Angel Angelov, izvršni direktor Acibadem City Clinic B.V. iz Sofije.

Acibadem ima 21 bolnice, 13 ambulantnih centara, više od 4.200 kreveta preko od 22.500 zaposlenih i 4.000 doktora. 

Acibadem pripada i drugom najvećem lancu bolnica na svetu IHH, a Bel Medic je, kako se navodi u saopštenju, akreditovan po evropskim standardima.

U svom sastavu Bel Medic ima bolnicu sa porodilištem, operacionim blokom, angio-salom, jedinicama intenzivne nege i apartmanima, kao i četiri vanbolničke ustanove i zapošljava više od 800 lekara.

Promena vlasništva u Bel Medicu dolazi tokom novog talasa pandemije orona virusa, ali i u vreme kada su odlasci lekara iz Srbije na rad u inostranstvo, sve češći.

TURSKA ACIBADEM GRUPA PREUZIMA BEL MEDIC?

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.