U gradski prevoz samo sa personalizovanom bus-plus karticom

Nova ekonomija

Od petka 8. maja ponovo počinje da radi gradski prevoz u Beogradu, ali u prvoj fazi vozila gradskog prevoza će moći da koriste samo zaposleni i to oni koji poseduju personalizovanu bus-plus karticu sa oznakom A1, tj. kao zaposlena lica, javio je RTS. 

Jovica Vasiljević iz Sekretarijata za javni prevoz kazao je da će radni nalog biće potreban zaposlenima ukoliko budu išli na posao ili se vraćali s posla za vreme policijskog časa.

Takođe, neće biti merenja temperature na ulazu u autobuse, ali je obavezno nošenje maski i rukavica.

Ulaziće se na jedna, a izlaziti na druga vrata. U svakom vozilu će biti redar koji će kontrolisati da li građani nose maske i rukavice, kao i koliko je ljudi u vozilu.

Unutar autobusa važiće posebna pravila gde će smeti da se sedi ili stoji. Na sedištima će biti postavljene nalepnice sa uputstvom na koje sedište sme, a na koje ne sme da se sedne, kako bi se poštovalo pravilo distance. Iz istog razloga na podu će biti postavljene trake sa uputstvom gde treba da se stane i na kojoj udaljenosti.

Preporuka je da se ne koriste klima-uređaji, već da otvaraju prozori i da se obezbedi prirodna ventilacija. Ipak, u vozilima u kojima nije moguće otvaranje prozora biće uključivana klima u danima kada budu visoke temperature.

Biće pojačana dezinfekcija svih vozila. Obaveza vozača je da na svakoj okretnici provetre autobuse, kao i da se dezinfikuju validatori i rukodržači.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Pitalica

    Zasto na najavljenu diskriminaciju u gradskom prevozu cute skoro svi, Poverenica, Zastitnik gradjana, mediji (osim Nova S portala), NVO, politicke partije.

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.