U Srbiji radi manje od 30 odsto hotela

Foto: Pixabay

U Srbiji je trenutno otvoreno manje od 30 odsto hotela, 112 od ukupno 380 radi, a popunjenost smeštaja je usled pandemije je svega 10,79 odsto, saopštilo je danas Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) koje prenosi agencija Beta.

U Beogradu je broj otvorenih hotela relativno veći od navedenog proseka, od 110 hotela otvorena su 42 (38,1 odsto), ali je popunjenost još niža i iznosi 9,54 odsto.

"Za period jun-septembar, na osnovu potvrdjenih rezervacija, a uz mogućnost otkazivanja, rezervisano je svega oko osam odsto smeštajnog kapaciteta svih hotela u Srbiji. HORES je pozvao gradjane da ove godine godišnje odmore provedu u Srbiji i koriste turističke vaučere koje je omogućila Vlada Srbije, kako bi pomogli oporavak hotelsko-ugostiteljske privrede", prenosi Beta.

HORES podseća da zbog posledica pandemije COVID-19, vanrednog stanja i drugih ograničenja najveći broj hotela i restorana nije radio skoro tri meseca, a da su čak i oni koji su radili imali smanjen promet.

To udruženje navodi i da ankete sprovedene medju stranim gostima ukazuju da su bili zadovoljni boravkom u hotelima u Srbiji, odnosno da je 85 odsto ankteriranih reklo da bi prijateljima preporučilo posetu Srbiji.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara