Vesti iz zemlje

08.06.2023. 09:43

Autor: Dimitrije Gašić

„Učionica budućnosti“ stigla u još jedan grad u Srbiji

Otvaranje Mejkers laba u Knjaževcu, foto: Miloš D. Živojinović

Nakon nedavnog otvaranja učionice budućnosti u Ruskom Krsturu, predstavnici Grupe za obrazovanje otvorili su još jedan „Mejkers lab“ u Tehničkoj školi u Knjaževcu.

Učenici ove škole od sada će imati priliku da kroz aktivnosti u Mejkers labu razvijaju interesovanje za nauku, istraživanje i stiču veštine u oblasti inovacija, preduzetništva, nadograde timski duh i povežu se sa drugim školama, privredom i građanskim inicijativama.

U jedinoj stručnoj školi u Knjaževcu svi prisutni su pored novog Mejkers laba mogli da vide i trening centar škole koji se nalazi pored novoopremljenog prostora.

 

Otvaranje Mejkers laba u Knjaževcu, foto:Miloš D. Živojinović

 

U svojoj tradiciji dužoj od 90 godina, Tehnička škola u Knjaževcu konstantno je razvijala saradnju sa lokalnom zajednicom i privredom. Takođe, podrška različitih organizacija i privrede rezultirala je inovativnim programima, nagradama i saradnjama. Jedna od takvih je saradnja sa organizacijom Dostiguća mladih u Srbiji.

 

Otvaranjem Mejkers laba, škola će biti bogatija i za lasersku CNC mašinu, 3D štampač, komplet za robotiku i drugu opremu, ali i programe koji se u njemu realizuju.

 

O školi i značaju Mejkers laba za njen rad govorili su i Ivan Amon, direktor škole i Sanja Markulin, nastavnica stručnih predmeta ekonomske i turističke struke i koordinatorka Mejkers laba.

 

U ime Grupe za obrazovanje prisutnima su se obratili Darko Radičanin, direktor Dostignuća mladih u Srbiji, Danijela Vučićević, rukovoditeljka za programske aktivnosti Centra za promociju nauke i Miloš Đuričanin, direktor strategije i razvoja Nordeus fondacije.

 

Godinama unazad, Tehnička škola u Knjaževcu jedna je od najaktivnijih škola u našim programima preduzetničkog obrazovanja čemu svedoče brojna priznanja učenicima i nastavnicima. Zato mi je izuzetno drago što smo danas u prilici da odamo priznanje i samoj školi kroz opremanje prostora koji će buduće generacije ohrabriti u njihovim preduzetničkim inicijativama a nastavnicima olakšati uvođenje inovativnih nastavnih metoda“, istakao je Darko Radičanin, direktor Dostignuća mladih u Srbiji.

 

Centralna tema inicijative Mejkers labova je udruživanje svih delova društva za bolje obrazovanje narednih generacija, kao jednog od ključnih načina za napredak i održivost celog društva. U tome primerom vode i neke od kompanije koje su ove godine pridružile i udružile kao nacionalni partneri, kako svojim znanjem, tako i proizvodima.

 

Otvaranje Mejkers laba u Knjaževcu, foto: Miloš D. Živojinović

Otvaranje Mejkers laba u Knjaževcu, foto: Miloš D. Živojinović

Otvaranje Mejkers laba u Knjaževcu, foto: Miloš D. Živojinović

 

“Mejkers lab biće mesto na kome će se okupljati i u kome će stvarati učenici ne samo Tehničke škole, već i učenici Knjaževačke gimnazije i svih osnovnih škola u opštini. Mesto u kome će učenici svoja teorijska znanja pretočiti u inovativne ideje, praktične radove i finalne proizvode, i u kome će nastajati nove učeničke kompanije i rađati se mladi preduzetnici”, izjavio je Ivan Amon, direktor Tehničke škole u Knjaževcu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.